Mercato Nerrazzurich!

zygy
Skład B
Skład B
Reputacja: 0
Kontakt:

Post autor: zygy » 25 lip 2006, 14:20

Pojawiły się podobno pogłoski o zainteresowaniu przez Inter Juanem Pablo Sorinem z Villarrealu.Nie wiem jak wam ale mi ten pomysł nawet się podoba.
Sorin pełniłby zapewne role zmiennika dla Javiera Zanettiego albo jest też mozliwość aby go wygryzł z 1składu i sam do niego wskoczył.
W każdym razie sezon jest długi,rozgrywek wiele i im więcej w składzie jest klasowych graczy tym lepiej.
Dalej podobno dogadany jest już Vieira, który ma przyjść za 13mln euro.Tak więc jest to kolejne wzmocnienie Interu.
Zaklepany jest także już raczej Zlatan Ibrahimović, który ma kosztować ok.15-18mln euro.Priorytetem Manciniego jest wciąż Luca Toni ale biorąc pod uwage duże prawdopodobieństwo że Fiorentina jednak nie zostanie zdegradowana to raczej wyklucza ten transfer i każe myśleć że to jednak szwed zawita na San Siro.
Jak już pisaliście w Interze brakuje teraz takiego gracza jakim był Veron czyli typowego środkowego pomocnika, który pokierowałby grą całego zespołu.Nie wiem jak wygląda sprawa Juana Ramona Riquelme, który swietnie by się do tej roli nadawał.Jak wiadomo Villarreal odpadł z europejskich pucharów już i planuje sprzedaż swoich kilku graczy w celu wyrównania budżetu.Tak więc nic tylko złożyć stosowną ofertę za 2argentyńczyków-Sorina i Riquelme i sprawe składu na przyszły rok mają Moratti z Mancinim załatwioną.
Oto moja propozycja składu:
Julio Sesar(Toldo)-Grosso,Cordoba,Samuel(Materazzi),J.Zanetti(Sorin)-
Stanković,Vieira(Cambiasso),Riquelme,Figo-Zlatan(Cruz),Adriano.

Z takim składem Inter to już kompletna druzyna w zasadzie bez słabych punktów z co najmniej 2równorzędnymi zawodnikami na każdą pozycję.
Stwierdzam też z przykrością jako kibic Milanu że Inter bije nas na głowe jesli chodzi o to letnie mercato i nawet jeśli przywróca nam te 15pkt to i tak nie widze dla nas szansy na nawiązanie z nim walki-no chyba że nas łysy czymś zaskoczy w co wątpie.

Wróć do „Wracając Do Meritum”