Wyceniamy gwiazdy ...

Awatar użytkownika
shevcento
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: shevcento » 26 lip 2006, 14:57

Fabio Grosso - Włochy

Urodzony 28 listopada 1977 roku w Rzymie - wzrost 190 cm - waga 82 kg. Lewy obrońca - pomocnik - kluby: SS Chieti, Terama Calcio, SS Chieti, AC Perugia, US Citta Palermo, od nowego sezonu Interu Mediolan. Grosso rozegrał 22 spotkanie w kadrze narodowej strzelając 2 bramki [stan na dzień dzisiejszy]

:arrow: PRAWA NOGA - No cóż za wiele nie mogę powiedzieć dobrego o jego grze tą nogą, głownie stara się używać lewej i praktycznie w każdej sytuacji przekłada piłkę a swoją lepszą nogą (3)

:arrow: LEWA NOGA - Można powiedzieć, że opanował operowanie piłki tą nogą niemal do perfekcji, dobre dosrodkowania, i ta bramka z Niemcami miodzio 8) ( 8 )

:arrow: GRA GŁOWĄ - oj to nie jest jego specjalnoścć mimo dobrych warunków nie należy do specjalistów w tej dziedzinie (4)

:arrow: SZYBKOŚĆ - jest to jego mocna strona, umie na pełnej szybkości przejść kilku graczy, zresztą przy takiej taktyce Azzurich na boku obrony musi grać szybko zawodnik i dla mnie on takim jest (7)

:arrow: DRYBLING - raczej nie stosuje jakis fajerwerków taktycznych, stara się grać prosto i skutecznie, i to mu wychodzi nie ma jakiś problemów z tym elementem gry (7)

:arrow: PRZEGLĄD POLA - może nie taki jak na rozgrywającego przystało, ale bardzo dużo widzi i często stwarza dobre sytuacje partnerom dobrym przerzutem piłki (7)

:arrow: PODANIA - stara się grać całkiem dużo piłek na napastników i sądze, że robi to dobrze, jego długie podania są b.dobre (7)

:arrow: ODBIÓR PIŁKI - tutaj mam zastrzeżenia co do jego odbioru, mógby poprawić grę w obronie jak i sam odbiór (5)

:arrow: PRZYŚPIESZENIE - hmmm raczej lubi długie rajdy po flance z tego co zauwazyłem niz krótkie pojedynki na małym odcinku boiska (7)

:arrow: SPRYT - tutaj nie ma praktycznie nic do napisania, ale jak każdy Włoch jest cwany, pokazał to z Australią w konćowce mecz (7)

:arrow: GRA CIAŁEM - umie się zastawić, ale jednak ma nad czym popracowac (5)

:arrow: CZYTANIE GRY - umie przewidywać rozwój sytuacji, ale czego się można spodziewać po zawodniku tak doswiadczonym, to podstawa (7)

:arrow: CHARYZMA BOISKOWA - jakimś wielkim wojownikiem nie jest, ale umie poderwać kolegów jakimś ładnym rajdem (6)

:arrow: DOŚRODKOWANIA - co tu dużo mowić, umie to robić na MŚ wiele razy siał popłoch w szeregach rywali dobrymi wrzutkami ( 8 )

:arrow: STAŁE FRAGMENTY - nie widziałem go zbyt często w tym elemencie ale umie to robic, wystarczy spojrzec na jego wrzutki (5)

:arrow: PODATNOŚĆ NA KONTUZJE - silny fizycznie, nie przypominam sobie jakiś groźniejszych urazów (7)

:arrow: STRZAŁY Z DYSTANSU - rzadko się decyduje na takie rozwiązanie (5)

:arrow: SAM NA SAM - za wiele takich sytuacji nie ma, ale patrząc na jego drybling mysle ze by sobie dobrze radził (7)

:arrow: PRACOWITOŚC - wszędzie go pełno, warto miec takiego gracza w zespole ( 8 )

:arrow: KREATYWNOŚĆ - trudno tu coś napisac (5)

:arrow: KONDYCJA - biega na całej szerokości boiska przez praktycznie cały mecz ( 8 )

ŚREDNIA : 6.33

FABIO GROSSO - Znany dobrze na włoskich boiskach, szerszej publiczności pokazał się na Mundialu, rozgrywając znakomite zawody, potwierdził tym samym że jest jednym z lepszych graczy na tej pozycji. Z pewnością przenosiny do Interu dobrze mu zrobią i rozwinie się jeszcze, wszystko zalezy od jego samego, jest w najlepszym wieku dla piłkarza i mysle ze nie raz oczaruje nas swoją grą

Wróć do „Piłka nożna na świecie”