Polskie kluby w europejskich pucharach

Awatar użytkownika
Adek_17
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post autor: Adek_17 » 28 lip 2006, 14:34

Ogólnie z losowania nie jestem zadowolony, jeśli chodzi o przeciwnika dla Legii. Szachtar prezentuje bardzo wysoką klasę i wątpię aby udało się Legii awansować do fazy grupowej. Najpierw jedak trzeba przejść Islandczyków, którzy po przegranej u siebie nie mają nic do stracenia i myślę że zagrają z ogromną motywacją. Nie sugeruję że Legia może odpaść, ale jezcze będzie ciężko...
Wracając do rywala w trzeciej rundzie. Szachtar to drużyna budowana w przemyślany sposób już od kilku lat. Nie mają problemów finansowych dzięki bogatemu sponsorowi oraz dobrej postawie w pucharach przez kilka ostatnich lat. Sezon rozpoczęli w ostatni weekend i myślę że są podobnie przygotowani do sezonu jak Legia, z tym że dzieli ich różnica (i to wyraźna) w wyszkoleniu technicznym.
Kadrowo też sytuacja Szachtaru wygląda o wiele lepiej. Tymoszczuk grał pierwsze skrzypce w reprezentacji Ukrainy na mundialu, Dario Srna to wielki talent chorwackiej piłki, Worobiej od kilku lat jest powoływany do reprezentacji i jest jeszcze niedoceniany Matuzalem, który trafił do Doniecka za ogromne jak na ukraińskie warunki pieniądze.
Miejmy nadzieję, ,ze jednak Legia sprawi niespodziankę i uda im się wyeliminować Szachtar, ale to bardzo trudne zadanie...
Jednak mogło być o wiele gorzej. Do wylosowania był Arsenal, Liverpool, Milan, czy Valencia z którą Legia pewnie nie wiąże miłych wspomnień.
Co do innych par to wydaje mi się że faworyci nie będą mieli kłopotów z awansem, choć zawsze zdarza się jakaś niespodzianka, tak jak w zeszłym sezonie Petrzałka, która wyeliminowała Celtic. Tak jak większość z was myślę że najlepszą parą będzie pojedynek HSV - Osasuna.
Pozdro

Wróć do „Puchary Europejskie”