Mercato Rossonerich

Awatar użytkownika
Adek_17
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post autor: Adek_17 » 28 lip 2006, 21:13

Kaka_ACM pisze:Zwalileś Mnie stary z nóg.powaga.
To że Milan potrzebuje klasowego napastnika nie podlega dyskusji. Nie sądze jednak by himeryczny, zakochany w Sobie megagrajek ze Szwecji okazał sie zbawieniem
Czyli sądzisz, że sprowadzenie Zlatana do Milanu to byłaby pomyłka? Ja może tez nie mam przekonania do Szweda, ale wydaje mi się, że w Milanie może odzyskać dawny blask i ustabilizować formę. To też proponuję Ci wziąśc pod uwagę. Nie musi być tylko gorzej, albo tak samo z nim źle. To nie jest średniej klasy ligowy kopacz, tylko piłkarz posiadający ogromny potencjał, który w każdej chwili może eksplodować. Takie jest moje zdanie na jedo temat. A Serie A zna przypadki, gdzie piłkarze posiadający duży potencjał nie mogli odnaleźć się w swoich klubach i dopiero po transferach do innych osiągneli światowy poziom, tak jak np Pirlo, który w Interze się marnował a po transferze do Milanu odżył i dużo czasu nie było trzeba jak stał się liderem Rossonerich. A Davids? U nas grzejący ławę a po transferze do Juve swego czasu najlepszy defensywny pomocnik grający w Europie. Tak więc weź też to pod uwagę, że Zlatan nie tylko umie psuć atmosferę w klubie, ale potrafi wznieść się do poziomu, którego większość napastników Calcio nie osiągne.
Zgadza się że nie po to wydaje się za piłkarza 25 mln żeby tylko przekonać się czy może osiągnie wreszcie dobrą formę i poprowadzi klub do sukcesu, czy nie i będzie go trzeba sprzedać za połowę wydanych pieniędzy, ale z dostępnych na rynku napastników (oczywiście tych których jest szansa kupić) Zlatan wydaje się dobrą opcją.

Nie mam zamiaru bronić Szweda, bo sam wiele razy zawiodłem się jego grą, lub nieodpowiedzialnymi zachowaniami, ale ten zawodnik może wnieśc do Milanu nową jakość, a myślę że nie jest to zadanie ponad siły dla Ancelottiego aby zrobić z Ibrahimovića piłkarza światowego formatu.
Pozdro

Wróć do „Wracając Do Meritum”