Mercato Rossonerich

Awatar użytkownika
Adek_17
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post autor: Adek_17 » 29 lip 2006, 0:11

Zaza pisze:Ciekawe jak to teraz bedzie - przyjdzie Oddo ? co z Kaladze - będzie grał na środku ? Nesta - Kala - podstawowy środek ? Bonera na prawej ? No Pacynka licze na Ciebie Chyba transfer Daniele nie wyklucza transferu Massimo. Za bardzo cenią Oddo by odpuścić.
Jeśli przyjdzie Oddo to myślę że obrona będzie wyglądała tak: Kaładze - Nesta - Bonera - Oddo. Ale teraz mam wątpliwości czy Milan nie odpuści Oddo. Za Bonerę zapłacili sporą kasę, gdzieś w granicach 8 - 10 mln (może jutro się dowiemy oficjalnie ile to było :)) i nie sądzę, że sprowadzimy kolejnego obrońcę. Raczej czas teraz na zakup napastnika...

Ponadto liczę, że sprawa Buffona nie została jeszcze zakończona i przed końcem sierpnia zapewnimy sobie podpis pod kontraktem najlepszego bramkarza na świecie :). Degradacja Juve to dla nas ogromna szansa na wymianę bramkarza. Dida po tym sezonie odchodzi i warto już teraz sprowadzić jego następcę, aby za rok nie było na San Siro nerwowych ruchów.
O kolejnym graczu Juve którym interesuje się Milan już kilka razy pisałem, ale jeszcze kilka zdań nie zaszkodzi....
Zaza pisze:Zlatan ? wiesz co Cassano miał zniszczyć Real od środka - mial być Włoskim agentem który przeniknie do grupy Galaktycznych i ich wymorduje psychicznie. Dostał swoje na reke i nawet na ławce siedzi zadwolony wchodzi to próbuje nie wchodzi siedzi i kibicuje.
Tylko z tego jego siedzenia nie ma żadnego pożytku :/. Mało tego...trzeba mu płacić kupe kasy, a Cassano oprucz tego, że tyje to nic w Realu nie robi (może to się zmieni wraz ze zmianą trenera - no bo wiadomo - Capello trenował go w Romie i myślę, że nie odstawi go na boczny tor), ale to nie o nim mowa...Wracając do Zlatana, to sprawa jest bardzo skomplikowana. Wygląda na to, że Galliani jest zdecydowany dać dużą kasę za parę Zlatan - Gigi i wszystko wskazuje na to że oficjalna oferta wpłynie do Turynu lada dzień i niby wszystko jest Ok no bo przecież potrzeba nam napastnika, ale mimo wszystko mam mieszane uczucia na temat Ibrahimovića.
To jaką opinią cieszy się Szwed wszyscy wiemy. Narzekają na niego kibice, trenerzy, ale nagonka na niego została rozdmuchana dopiero od tego sezonu, który był w wykonaniu Zlatana fatalny. Wcześniej też miewał różne wybryki a mimo to ludzie puszczali wszystko w niepamięć bo Ibra grał dobrze. W tym roku sytuacja się zmieniła. Zlatan nadal jest niepokorny i często swoim zachowaniem szokuje kibiców, ale nie ma już nic na swoją obronę, czyli kolejnego udanego sezonu. Sam nie wiem co na jego temat myśleć. Może to tylko jeden nieudany sezon? A może Zlatan się już wypalił? Sam nie wiem. I chyba nie przekonam się dopóki go nie zobaczę w nowym sezonie. Pytanie tylko czy zobaczymy go na San Siro? Jeśli miałbym oceniać tylko skalę jego talentu to wziąłbym go w ciemno, ale dodając do jego umiejętności ten charakter... to już nie jest taka prosta sprawa, ale wydaje mi się że Ancelotti by sobie z nim poradził i Ibra wziąłby się wreszcie pod jego skrzydłami za grę a nie popisywanie i gwiazdorskie fochy. Ale na teraz temat jest jeszcze zbyt odległy...

P.S. Nie wiecie jak przedstawia się na tą chwilę wymiana Jankulovskiego na Emre? To jest jeszcze aktualne?

Pozdro.

Wróć do „Wracając Do Meritum”