Aguero to napastnik. Owszem, potrafi sie cofnac po pilke, wejsc ze srodka, ale on jest po prostu napastnikiem, i nie wiem czy moglby caly mecz zagrac ofensywny pomocnik, tymbardziej na skrzydle. Moze i poradzilby sobie na pomocy, bo talent ma ogromny, ale czy oplaca sie takiemu zawodnikowi, ktory mimo zaledwie 18 lat jest juz bardzo rozwiniety pilkarsko zmieniac pozycje?Rossi pisze:A dlaczego nie?? Z takim wejsiciem na szybkosici i dryblingeim gra w pomocy nie powinna mu sprawić zadnego problemu ( mam tu na myśli gre tuż za napastnikami). Oglądałęm pare meczy Indepediente i Montoya czy jakoś tak grał bardziej z przodu a Aguero za nim nawet bliżej prawej strony jako skrzydłowy i świetnie mu to wychodziło. Chyba w meczu z River stzelił dwie bramki po wejsiciach z deugiej liniCorinthians pisze: Aguero w pomocyWieć nie widze przeszkód aby grał za dwójką Kezman - Torres.
Mam tu ustawienie Los Diablos Rojos z ostatniej Clausury:

Co prawda nie grali tak w kazdym meczu, ale El Kun zawsze byl w ataku.
To, ze on jest pomocnikiem to jest mit, wymyslony przez nie wiem kogo i wszyscy sie trzymaja tego mitu.
Oczywiscie, ze Aguero to nie jest napastnik kalibru Palermo czy Crespo, ze stoi w polu karnym i czeka. Kun jest bardziej kreatywny, wiecej biega i wiecej sie cofa.
W meczu z River Independiente gralo z kontry, dlatego Sergio mial okazja na takie wejscia, chociaz on w kazdym meczu lubi tak sie zachowac.