Kosciół

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post autor: Chlopaczek » 20 lis 2004, 16:58

Asyczek mowa tu tylko o kosciele katolickim.Nie gadaj zebym jeszcze ten miliard podzielil.Z tych 10 miliardow lekko liczac kosciol nie odprowadza podatku wiec ma dalej 10 miliardow (to ze odjelem podatek to byla moja wolna wola bo kosciol go nie odprowadza).Nie wmowisz mi ze 9.5 miliarda przeznaczaja na regulowanie rachunkow i remonty bo to glupota.Lekka reka wydaja 2 miliony zlotych na budowe kosciolow takich jak ten w Licheniu czyli maja kase zeby je utrzymac ogrzec i oswietlic (rozmawialem ostatnio z siostra zakonna i ona mowi ze setki datkow przesyla sie na bazylike w Licheniu).Jestem pewny ze kosciol poprzez swoja polityke i przywileje wytwarza min 3-5 miliardow czystego zysku i gdzie ta kasa jest?
Jak mowilem nie chce sie wdawac w dyskusje czy Bog jest czy go nie ma.Wierzysz ze Bog jest i czeka na Ciebie w kosciele Twoja sprawa ja w to nie wierze i pismo swiete popiera moj tok rozumowania.
Twoj przyklad ze "slamsami" jest po prostu smieszny a twierdzenie ze dzieje sie tak jak sie dzieje dlatego ze nie sa to ludzie wierzacy pozostawie w ogole bez komentarza.
Masz racje rodzice kazali mi chodzic do kosciola i wlasnie miedzy innymi na tym opiera sie sila kosciola.Juz od najmlodszych lat czyli wtedy kiedy dzieci sa najbardziej podatne na sugestie wpaja im sie ze to Bozia go stworzyla ze Bozia mieszka w kosciele i dziecko musi chodzic do kosciola zeby tej Bozi sie przypodobac.
Odroznic Boga od diabla bardzo latwo ale czy zdajesz sobie sprawe ze to Bog stworzyl diabla?

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”