Pływanie

zygy
Skład B
Skład B
Reputacja: 0
Kontakt:

Post autor: zygy » 31 lip 2006, 19:24

Kapitalny wyścig na 400metrów dow.Naprawdę wiele lat interesuje się pływaniem ale takiego wyścigu na ME na tym dystansie dotąd nie widziałem.
Moje przewidywania się w zasadzie sprawdziły z tym wyjątkiem że typowałem na zwycięzce Rosolino a wygrał Prilukov, choć przez 300metrów zanosiło się że to włoch w cuglach zdobędzie złoto.
Zeby zrozumieć jak kapitalny byl to wyścig to napisze że 2lata temu na ME w Madrycie zwyciezca włoch Brembilla uzyskał czas 3.49.17 z którym nie wszedłby dzisiaj wogóle do finału(trzeba było mieć poniżej 3.49) i zaiści się tak stało bo brembilla odpadł w eliminacjach.
Co do występu naszych to wielkie brawa dla Stańczyka i Sawrymowicza ale przy tak wysokim poziomie po prostu nie stać ich było na lepszy wynik.
Wśród kobiet na 400m zmiennym tak jak napisałem złoto dla Filippi,srebro dla Niemki zas brąz dla K.Baranowskiej z Polski i trzeba zaznaczyć że jest to ogromny sukces dla tej zawodniczki.
Godne odnotowania są także 2fakty i mam tu na mysli sztafety.
Wśród kobiet złoto i rekord świata dla Niemiec, zaś wsród mężczyzn złoto dla Włoch zaś ich najlepszy pływak-F.Magnini ustanowił nieoficjalny rekord świata na 100metrów-47.62-nieoficjalnie dlatego że wyników w sztafetach nie liczy się do rekordów świata.
Tak więc 1dzień za nami, w którym najwiecej radości mieli Włosi-2złota-1srebro oraz Niemcy-1zł-1sr.
My możemy się cieszyć z brązu Baranowskiej i świetnej formy kraulistów na 400m.

Wróć do „Inne sporty”