Reprezentacja Niemiec (zbiorczy)

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk
Reputacja: 0

Post autor: kama_reda » 02 sie 2006, 10:45

girlfromipanema, ja jestem niemal pewny, że za dwa lata na Mistrzostwach Europy będzie jeszcze lepiej niż było teraz. Nowy trener jest z węwnątrz drużyny, także doskonale wie co musi robić, aby reprezentacja nadal grała tak pięknie. W moim przekonaniu byli najefektowniej grającą drużyną na mundialu. Do tego za dwa lata piłkarze będą jeszcze bardziej zgrani, bowiem trzon zespołu pozostanie taki sam na wiele lat. Może się wprowadzą dwaj, góra trzej nowi zawodnicy. Jednak nie zmienia to faktu, że tacy piłkarze Schweinsteiger, Lahm, Podolski, czy choćby Mertesacker już teraz są nie do zastąpienia, a przecież mają po 21 lat. Do tego jeszcze przez kilka najbliższych sezonów nadal będą grać (i jak sądzę z pozytywnym skutkiem) Klose, Ballack, Frings, Schneider - przecież Ci zawodnicy nie mają na karku jeszcze 'trzydziestki'. Niektórzy już wieszają psy na Ballacku... Owszem nie wyszedł mu mundial, ale on się jeszcze odrodzi. Najprawdopodobniej powróci także Deisler. Jedyną niewiadomą pozostaje w sumie pozycja bramkarza. Mnie jakoś Hildebrand nie przekonuje, przez jakiś czas będzie jeszcze bronił Lehmann, ale też nie wiadomo jak długo utrzyma taką formę, jaką miał w minionym sezonie.
Ta drużyna, która zrodziła podczas niemieckiego mundialu będzie na długie lata zaliczać się do ścisłej światowej czołówki i gorąco wierze, że już za dwa lata, po nabraniu jeszcze większego doświadczenia, osiągną spektakularny sukces, jakim będzie sięgniecię po tytuł najlepszej drużyny narodowej Starego Kontynentu. :D

Wróć do „Niemcy”