Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post autor: Cris7 » 03 sie 2006, 0:40

Rzeczywiście trudno oprzeć się się wrażeniu, że powołanie Dudka i brak Boruca mogą być małym udziałem De Zeeuwa i Kaczmarka. Ale można też podejrzewać, że sam Beenhakker ufa Dudkowi, ze względu na współpracę w Feyenoordzie. Jednak myślę, że jeśli Dudek się nie sprawdzi nie dostanie kolejnych powołań. Do tego dojdzie grzanie ławy w Liverpoolu. A na korzyść Boruca przemawiać będą występy w Celticu(jeśli nie zdarzy się jakaś katastrofa bądź kontuzja). A Leo jest takim trenerem, który nie zważa na sentymenty.Tym razem powołał Dudka, ale na eliminacje możemy być prawie pewni Boruca w bramce. Co do reszty...ciężko było oczekiwać wielkich eksperymentów. Zaskoczyła mnie jedynie obecność Bąka. Wydawało mi się, że nawet jeśli Jacek sam nie zrezygnuje to po prostu trener z niego zrezygnuje.Bo przyszedł już chyba czas na pewnych graczy, a Bąk właśnie do nich należy. Reszta była raczej przewidywalna. Ciężko było spodziewać się czegoś innego, skoro nie ruszyły jeszcze na dobre eurpejskie ligi. Można by jednak skorzystać z Krzysztofa Łągiewki, który zbiera świetne recenzje w Rosji, a tam sezon chyba trwa, więc jest w dobrej dyspozycji. Myślę, że Leo go dostrzeże(czego nie mógł uczynić Janas) i w kolejnych powołaniach znajdzie się dla niego miejsce.

Wróć do „Polska”