Wyceniamy gwiazdy ...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post autor: Mentor » 03 sie 2006, 19:44

Joe Cole

Prawa noga - Nie przeszkadza mu w niczym. Operuje nią prawie równie często jak lewą aczkolwiek uważam, że jednak lewa jest minimalnie lepsza. 6

Lewa noga - Jak wyżej. Lewa noga nieco lepsza od prawej co w zasadzie pozwala mu robić z piłką wszystko co potrzeba w jego roli. 7

Gra głową - Raczej nie musi. Raczej nie umie. Do niego nie grywa się górnych piłek a jeżeli tak się stanie to te pojedynki raczej przegrywa. 5

Szybkość - Bardzo niezła. Jeden z jego atutów. Przede wszystkim chodzi mi tutaj o bieg z piłką przy nodze. Robi to często i niemal zawsze bardzo dobrze. 8

Drybling - Daje radę. Jest na tyle zwinny i szybki, że ma jakieś szanse praktycznie z każdym przeciwnikiem. 8

Przegląd pola - Nie przypadkowo biega z piłką po obu stronach boiska a często nawet na środku. Ma koncepcję bo widzi wystarczająco dużo. 7

Podania - Przede wszystkim dośrodkowania ma świetne a te też będą się wliczać do asyst. Potrafi zagrać precyzyjnie z głębi pola do wychodzącego Robbena, Drogby czy Crespo. 7

Odbiór piłki - To nie jest jego rolą na dobrą sprawę, ale i tak sporo działa w tej kwestii. Jest agresywny i nie odpuszcza co w połączeniu z dobrą szybkością i zwrotnością pozwala mu czasem utrudniać przeciwnikowi rozegranie akcji. 6

Przyspieszenie - Bardzo dobre. Podobnie jak szybkość. 8

Spryt - O brak sprytu go posądzić nie możemy. Jego dryblingi często opierają się właśnie na sprycie. Potrafi wkręcić zawodnika w ziemię kilkoma zwrotami. Wie jak grać przeciwko różnym rywalom. Jest dość nieszablonowy. 7

Gra ciałem - Warunki ma słabe. Nadrabia walecznością. 5

Czytanie gry - Pisałem coś na ten temat w przeglądzie pola bodajże. 7

Charyzma boiskowa - Ludu na barykady nie porwie, ale i tak nie jest tragiczny w tym aspekcie. 5

Dośrodkowania - Świetne. 8

Stałe fragmenty - Znowu pojawiają się dośrodkowania. Szkoda, że wolnych mało strzela, ale ma konkurentów. 7

Podatność na kontuzje - Chyba nie psuje się zbyt często. 6

Strzały z dystansu - Niewątpliwie potrafi uderzyć i kiedy decyduje się na strzał to zawsze jest bardzo groźnie. Uderza mocno i precyzyjnie. 7

Sam na sam - Potraktuję to jako umiejętność zachowania się w różnych sytuacjach czego odmówić mu nie można. Sytuacji nie ma za wiele, ale też nie marnuje ich zazwyczaj. 6

Pracowitość - Oczywiście jest pracowity. Zawsze dużo biega i walczy. Nie boi się gry. 7

Kreatywność - Bardzo niezła o czym już pisałem. 7

Kondycja - Różnie z tym bywa. Czasem schodzi w drugiej połowie i widać niezłe zmęczenie. Trudno się dziwić, ale to nie moja sprawa :wink: 6

ŚREDNIA - 6,66 :o

Wróć do „Piłka nożna na świecie”