Król strzelców ligi włoskiej - Luca Toni - nie chce kontynuować swojej przygody w AC Fiorentinie. Napastnik zamierza walczyć o Scudetto i sukces w Lidze Mistrzów, a klub z Florencji mu tego nie gwarantuje.
- Muszę spotkać się z prezydentem Andrea Della Valle i poinformować go o swych planach - powiedział Toni, na dzisiejszej konferencji prasowej.
- Poprzedni sezon był wspaniały, najlepszy w mojej karierze. Zdobyłem 'Złotego Buta' i wygrałem mistrzostwo świata. Otrzymałem po nim oferty z innych czołowych klubów Europy i nie mam tutaj na myśli tylko Interu. Biorąc po uwagę mój wiek, nie można z nich tak po prostu rezygnować - dodał 30-latek.
Toni czuje głód sukcesu i po tym, jak Viola straciła miejsce w Champions League i szanse na mistrzostwo kraju (kara 19. ujemnych punktów), zdecydował się opuścić jej szeregi.
- Mam teraz nadzieję, że Della Valle zrozumie mój punkt widzenia i razem znajdziemy rozwiązanie tego problemu. Nie chcę stąd uciekać, ale nie rozumiem też, dlaczego władze klubu uznały, że nie muszą ze mną rozmawiać - zakończył snajper.