Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka (Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest)

Krótki opis filmwebu:
Tym razem Kapitan Jack Sparrow (Johnny Depp) zostaje wplątany w kolejną sieć niesamowitych intryg. Okazuje się, że Sparrow ma dług wobec legendarnego Daveya Jonesa, władcy oceanów, kapitana „Latającego Holendra”. Jeśli Jackowi nie uda się wykręcić z tej historii, zostanie przeklęty po wsze czasy. Kłopoty Kapitana kładą się cieniem na weselne plany Willa (Orlando Bloom) i Elizabeth (Keira Knightley), którzy szybko znajdują sie w samym centrum nowej awantury.
Hmm, moim zdaniem tego typu filmy powinny przypominać raczej filmy sensacyjne, za to ta produkcja podchodzi już bardziej pod absurdalną komedię. Mam wrażenię, że twórcy trochę na siłę starali się dodawać te 'śmieszne' momenty, co całkowicie IMO im nie wyszło. Przygody Jacka stały się już trochę takie 'naciągane'. Efektów co prawda nie brakuje, ale to raczej nie rekompensuje dość banalnej fabuły. Nie będę ukrywał, że po obejrzeniu jedynki miałem nadzieję na coś lepszego. Niestety muszę przynać się, że się rozczarowałem. Do tego zakończenie...