Drużyny do spadku --> Sezon 2006/2007

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post autor: Corinthians » 06 sie 2006, 11:56

1. FSV Mainz. Juz dwa sezony udalo im sie pozostawac w lidze, ale do trzech razy sztuka. Odeszli kluczowi pilkarze jak Auer i da Silva. Mimo to zespol nie poczynil znaczacych transferow - przybyli slabi pilkarze, malo mlodziezy.
2. Arminia Bielefeld. Slaba kadra, slabe transfery, slaby trener.
3. Energie Cottbus. Zawsze, kiedy grali w I Bundeslidze byli kandydatem do spadku, teraz nie jest inaczej. Patrzac na ten zespol moge stwierdzic, ze niewiele sie zmienil przez ten rok.

Inni kandydaci do spadku? Nie wiem. Nie podoba mi sie Hannover na ten sezon, ale nie sadze, aby byli az taki slabi. Alemania jest uwazana za mocny klub, dzieki startowi w Pucharze UEFA, ale Kolonia tez byla uwazana w zeszlym sezonie za czarnego konia, tak wiec chyba Alemania moze powtorzyc sezon Koln :wink:

Co do Wolfsburga, Bochum i Frankfurtu, to watpie aby ktorys z tych zespolow mial spasc do II ligi. Wolfsburg kupil Krzynowka i Santane, a to nie sa slabi zawodnicy. O forme Krzynia raczej sie nie martwie i mam pewnosc, ze sobie poradzi, ale boje sie, aby Santana nie skonczyl jak D'Alessandro. Bochum pozyskalo kilku solidnych obroncow, wiec powinni sie utrzymac, a Eintracht kupil Alberta Streita, ktory w zeszlym sezonie momentami podobal mi sie bardziej niz Podolski, i sadze, ze to bardzo dobry zakup. Oprocz Streita kupili ciekawego Takahare z HSV, ktory byc moze poradzi sobie w troche slabszym klubie.

Wróć do „Niemcy”