Cieszy to, że młodzi robią co raz większe postępy.Rossi pisze:Jedyną dobra wiadomością jest to że wygraliśmy wielce prestiżowy LG Amsterdam Tournament
What?Rossi pisze:Park zagrał tak jak cały tamten sezon czyli fatalnie, nic kompletnie nic nie wnosi do zespołu, biega to trzeba przynać ale ja uważam że lepiej mądrzepostać niż głupio biegać
W takim razie, liczę na transfer Kaki do Realubrylancik pisze:Jeśli chodzi o Diarre to rzeczywiście IMHO Real jest już bardzo bliski podpisania z nim kontraktu a zwleka tylko dlatego że wszyscy liczą jeszcze na transfer Kaki.
Po pierwsze musimy się wzmocnić chociażby defensywnym pomocnikiem. Po drugie - istnieje możliwość, że Chelsea rozpocznie sezon z - 12 punktami i nałożona zostania kara finansowa w wysokości 24 mln funtów (o ile siedobrze orientuje). Pal licho z kasą, ważne gdyby Jose Mourinho i spółka musieli odrabiać straty punktowe. Efektem tejże kary miałoby być nielegalne (nieprawidłowe) pozyskanie dwóch zawodników Leeds United. Znając życie, Chelsea zapłaci kasę, co w ich sytuacji nie będzie odczuwalną karą. No chyba, że Gill zadziała w FA...Morrow pisze:W każdym razie kontuzjowany Carrick to za mało na rozpoczęcie nowego sezonu. Jeśli już na początku zostaniemy w tyle za Chelsea, mając doświadczenie z poprzednich sezonów już ich nie dogonimy.
Fakt, Lee Martin to zawodnik, który już powoli powinien ogrywać się w pierwszym składzie, ale jak wiadomo, narazie jest to raczej niemożliwe. Dlatego opcja wyopżyczenia do takiego klubu jak Glasgow Rangers mogłaby się okazać niezwykle efektywna. Jak wspomniałeś, również dzięki temu, że Martin miałby szansę rozwijać się pod okiem niebyle jakiego fachowcy w swojej dziedzinie. Paul LeGuen, jak dla mnie to jeden z najlepszym trenerów na świecie i uważam, że po zakończeniu przygody Sie Alexa Fergusona z United, Francuz okazałby się jego świetnym następcą. Mam nadzieje, że tak się stanie. ALe zostańmy przy rzeczach bardziej przyziemnychMorrow pisze:Tymczasem wszystko wskazuje, ze Lee Martin, bodajże najlepszy z piłkarzy młodego pokolenia w meczach przedsezonowych pierwszej drużyny zostanie wypożyczony na rok do Glasgow Rangers. To, że Lee potrafi dużo i w przyszłości może stanowić o sile United wie prawie każdy kibic Manchesteru. Takie wypożyczenia do Rangersów, czyli klasowej drużyny, która zagra w P.UEFA może mu tylko dobrze zrobić. Zważywszy, że trenerem jest tam Paul Le Guen, twórca obecnej potęgi Lyonu i wymarzony następca Fergusona dla wielu kibiców wypada sie jedynie cieszyć, bo to z pewnością trener, który może dobrze wpłynąć na rozwój Martina. O ile Lee dostanie tam szansę gry w pierwszym składzie bo siedziec na ławce to może i u nas.
IMO transfer Diarry, Riberyego i Teveza byłby szczytem marzeń. Jednak pozyskanie tych trzech zawodników wydaje się być mało możliwe. Wydaje mi sie, że Malijczyk wybierze pomiędzy Madrytem a Manchesterem. Dlatego alternatywadla niego jest Marcos Senna, którego transfer na Old Trafford miałby zostać przypieczętowany w tym tygodniu. Tevez nie jest opcja priorytetową, jednak gdyby te 15 mln funtów okazałoby się prawdą, chętnie zobczaczyłbym Carlitosa w mojej ukochanej drużynie.
Podsumowując: transfer Diarry byłby rewelacją, gdyby do Malijczyka dołączył Ribery, byłbym wniebowzięty.
Uważam, ze ten ruch Pique jest świetnym wyborem. Nikt z pierwszoligowych drużyn angielskich nie zgłaszał zainteresowania Hiszpanem, dlatego wypożyczenie go do Saragossy powinno przynieść spodziewane efekty. Mam tylko nadzieję, że Gererdowi zbytnio nie spodoba się w Hiszpanii i nie zapragnie wrócić do ojczyznyMorrow pisze:Nie wiem czy wcześniej było wspomniane o rocznym wypożyczeniu Pique'a do Saragossy. To też dobre rozwiązanie bo młody Hiszpan udowodnił na właśnie zakończonych Mistrzostwach Europy U-19, że ma w przyszłości zadatki na świetnego stopera. Był jednym z najlepszych piłkarzy Mistrzów Europy. Swoją drogą w Saragossie szykuje się niezła paka na nowy sezon. Już kupili argentyński środek: Aimar i D'Alessandro, do tego błyskotliwy Juanfran i nasz Pique. Mogą powalczyć w tym sezonie w Primera Division.
Nie dość, że Wazza 'łapał' plusy w mojej ocenie, to tymi słowami sprawił, że teraz mam do niego bardzo duży szacunek. Z Fergusonem czy bez Wayne będzie siłą United i podobnie jak Ty uważam, że Rooney w niedalekiej przyszłości powinien przejąć opaskę kapitana Red Devils.Morrow pisze:Rooney zadeklarował chęć gry w United do końca kariery. Jak wiadomo, mając za trenera takiego człowieka jak Ferguson nigdy nic nie wiadomo o czym się przekonaliśmy w przypadkach Staama, Beckhama, Keana i RvN ale takie deklaracje Roo utwierdzają mnie w przekonaniu, że powinien zostać przyszłym kapitanem MU.
A angielskie portale podają wiadomość, jakoby Man United złożyło ofertę Marsylii za Francka RiberyegoMorrow pisze:Jak donoszą hiszpańskie media, Real nie dość, że jest bliski zakontraktowania Diarry co powinno wyjaśnić się na dniach ma też ochotę na inny cel transferowy MU - Francka Riberego.