Legia Warszawa (L) (zbiorczy)

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post autor: girlfromipanema » 07 sie 2006, 20:16

nigdy nie kibicowałam żadnemu polskiemu klubowi tak bardzo jak FCB, ale za kogoś trzymać kciuki przystoi w swoim kraju i dla mnie zawsze była to Legia. po części ze względu na lokalny patriotyzm, po części na geny- tata tak mocno jest za tym klubem, że mimo iż zna się na piłce dużo lepiej niż ja, zawsze patrzy na jego poczynania ze ślepym optymizmem i nawet czasem mi się to udziela.
ale nie tym razem. z Szachtarem nie daję Legii większych szans. Mihalinho napisał, że najpierw trzeba patrzeć na finanse i na poziomie na jakim znajdują się oba kluby- to chyba prawda, że przepaść dzieląca ich w tej kwestii może razić na boisku. szczególnie, że od czego innego zależy skład, a więc i jego talent, później procentujący doświadczeniem i ograniem, no i często zaangażowanie?
zresztą, kwestia postrzegania potencjału obu drużyn to rzecz względna, ale już ogranie w LM Szachtar ma o wiele większe niż Legia. nie mówiąc już o tym, że nawet Lewandowski powiedział- nas nie zadowoli samo zakwalifikowanie się, my chcemy coś osiągnąć w Champions League. a wszyscy fani, zawodnicy, działacze Legii oszaleją ze szczęścia jeśli ona choćby dotrze do fazy grupowej i tam przegra wszystkie mecze.
jest więc róznica w środkach finansowych i psychice obu drużyn, z tego co widać, jedno i drugie na korzyść klubu z Doniecka.

co nie zmienia faktu, że w trakcie meczu będę kibicować Legii i z pierwszą minutą, pod wpływem chwili i otaczających mnie kibiców (bo trudno innych znaleźć w mieście, którego klub nosi nazwę Znicz Pruszków :P)- a nuż się uda. trzymam kciuki, ale póki co dość niepewnie.

Wróć do „Polska”