I oto jest pytanie, na które tylko Fergie zna odpowiedź. Zakładając oczywiście, że wszyscy będą zdrowi, ciężko sobie wyobrazić żeby czy Carrick czy Senna czy Scholes grzali ławę. Dlatego bardzo prawdopodobne wydaje mi się granie 4-5-1 lub 4-3-3 w zależności od interpretacji. Wcześniej spekulowaliśmy, że Rooney będzie grał na skrzydle z Ronaldo a Saha jako snajper. Mi osobiście jednak wydaje się, że to Wazza będzie naszym wysuniętym napastnikiem, a na skrzydłach będą grać wciąż świetny kondycyjnie Giggs oraz Ronaldo.Cris7 pisze:Jestem ciekaw jakim składem będzie grało ManU, gdy zdrowy będzie już Carrick.
Są jednak i aspekty, które przemawiają za tym, że zagramy dwoma snajperami, takie jak rzekomo zainteresowanie Tevezem, Torresem czy Martinsem. Do tego warto wspomnieć, że Fergie ani myśli o wypożyczeni Rossie'go do WBA. Dlatego ciężko coś racjonalnego wymyślić tym bardziej że w dotychczasowych meczach towarzyskich gramy dwoma snajperami. A może tak zaczniemy grać jak Włosi czy A.C. Milan czyli teoretycznie 4 środkowych pomocników. Giggsy był by po lewej stronie, Carrick i Scholes w środku i po prawej Senna, który ma do tego predyspozycje. Grywał tak często w Villareal - jako prawy pomocnik. Ale co z tego będzie zobaczymy. Trzeba jednak przyznać, że dobrze się dzieje, jeśli wszyscy będą zdrowi - dokładajać do tego Carrick'a i prawdopobnie Senne o linię pomocy z pewnością nie mamy się co martwić. Nawiążę jeszcze do Rooney'a na szpicy. Gdy RVN miał kontuzje nie w ostatnim, tylko jeszcze poprzednim sezonie, nasz zespoł grał właśnie samym Wazzą w ataku i radziliśmy sobie nadzwyczaj dobrze, przykładowo zwycięstwo na Highbury 4-2.