Widzę Berik że zjedliśmy zęby na NHL 99. Rzeczywiście ta gra była chyba najlepszą serią w hokeju w XX wieku a może i dalej..
Dodam do tego co napisałem wcześniej, że grając wczoraj zauważyłem, że jest tam możliwość oglądania meczu z aż 10 kamer! Nie ma tego nawet w najnowszych sportówkach EA. (No cóź czasy się zmieniają i ludzie na stanowiskach też)...
A ze starych piłkarskich gier to z pewnością FIFA 97 i 98 mogłyby kandydować do tytułu gry piłkarskiej XX wieku. Ja osobiście uwielbiałem serię 98. Do dziś nie zapomnę jak dostałem tą grę na komunię. Od razu po ceremonii pobiegłem do mojego praprakompa (P133, 16 MB Ram, 2 Gb pamięci) i zainstalowałem tą grę (kiedyś nie było głupich obrazów, cd-keyów itp..) Pamiętam pierwszy mecz jaki rozegrałem. Był to Juventus-Parma. Pamiętam że strzeliłem wtedy gola Del Piero, zresztą bardzo kuriozalnego. Podczas wybijania piłki przez Buffona, Del Piero podbiegł do niego i wszedł wślizgiem którym wybił piłkę . Dopadł ją i dobił do pustej bramki. To były czasy... Można tam było pykać na hali, grać ok. 300 zespołami klubowymi i 180 narodowymi!! Były tam takie ligi jak angielska, szkocka, niemiecka, francuska, włoska, holenderska, belgijska, hiszpańska, portugalska, brazylijska i japońska. A co najśmieszniejsze była tam także MALEZYJSKA (naprawdę nie wiem skąd oni ją wzięli)...
Polecam tą grę.. Z tego co wiem FIFA 99 jest na stronie Extra Gier. Wbijcie w google - extragry i kliknijcie pierwszą u góry stronkę. Dam znajdziecie ok.400 starych gier.