Lekkoatletyka

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: LookAsh » 09 sie 2006, 13:36

gilardino pisze:Dąbrowski ma małe szanse

Z calym szacunkiem, ale bredzisz. Z Francuzami raczej nie wygra ale jest kandydatem nr 1 do brazowego medalu. Mial 5 czas polfinalow i byl drugi w swojej serii wiec nie wiem skad ten pesymizm. Co ciekawe Daniel uprawia czynnie bieganie zaledwie od czterech lat. Wczesniej gral w pilke w trzecioligowym Starcie Lodz. Sam zawodnik mowil ze pobiegl na 90% w polfinale i dopiero dzisiaj da z siebie wszystko.
gilardino pisze:Marciniszyn odpadł w eliminacjach

I to mnie bardzo zaskoczylo gdyz to on jest aktualnym mistrzem Polski, w finale po finiszu pokonal nawet Dabrowskiego. Nie wiem czemu teraz tak slabo biega. Moze chce sie poswiecic wylacznie sztafecie ? Choc jednak watpie...
gilardino pisze:Plawgo po kontuzji więc dobrze bedize jak osiągnie finał

Marek Plawgo to jest fighter jakich malo. Podobna sytuacja miala miesjce przed mlodziezowymi mistrzostwami Europy w Bydgoszczy, gdzie tez mial brzydka kontuzje i wlasciwie na przyslowiowe 5 minut przed mistrzostwami sie wukurowal. A przypomne ze w cuglach zdobyl tam zloty medal, osiagajac swietny czas - 48.46 a takze pomogl sztafecie w zdobyciu zlota. Podobnie na igrzyskach - tez mial problemy zdrowotne a mimo to wszedl do finalu, w ktorym to wielu liczylo na medal gdyz spisal sie swietnie w polfinale. Nie wiem jak teraz bedzie ale widac ze wraca do zdrowia. Na mistrzostwach Polski biegal ponizej 50 sek. A na plaskie 400 m niedawno uzyskal 46.17 i to dobrze wrozy. Na mistrzostwach Europy w Budapeszcie w 1998 na Pawla Januszewskiego etz nikt nie stawial bo byl po ciezkim wypadku. A wrocil na bieznie i zdobyl zloto. Oby historia sie powtorzyla.
gilardino pisze:Czerwinski bedzie w 6

Jest w gronie kandydatow do medalu a w skoku o tyczce wszystkie rozwiazania sa zawsze mozliwe.
gilardino pisze:Ziółkowski jest tlyko kandydatem do medalu napewno nie 100% co pokazały eliminacje

W eliminacjach jak zauwazyles wszyscy slabo rzucali. Nawet Bialorusin Dewiatowski rzucil tylko pare cm dalej od Szymona, ktory w tym sezonie prezentuje taka sama forme jak w 2001 roku, kiedy rzucal najrowniej i najdalej z swiatowej czolowki. Medal zdobedzie na 100 %, zloto na 95%
gilardino pisze:Madejczyk nie będzie na podium jestem pewien

Wynik 64 m nie wzial sie z nikad. A jestem pewien ze powtorzenie tego rzutu badz nawet wynik troche gorszy da medal.
gilardino pisze:Z "czarnych koni" to szanse widze tylko u Małachowskiego.

No i tu wychodzi twoja niewiedza. Owszem Piotr jest wielkim objawieniem tego sezonu ale medal nie lezy w jego zasiegu bo czolowka europejska jest najlepsza na swiece i zeby zdobyc medal trzeba sie szykowac na rzuty ponad 67 lub 68 metrowe. Polak jak narazie tylko raz osiagnal 66 m. A osttanio tylko rzucal w granicach 64. Odrazu moge ci powiedziec ze nie pokona absolutnego dominatora - Litwina Alekne, ktory zawsze na wiekszych imprezach osiaga 70 m, sa jeszcze Niemcy z powrcajacym Riedlem z ktrym Piotr przegral w Pucharz Europy a takze Estonczyk Tammert, Hiszpan Pestano oraz paru innych ktorych dobrze nie znam. Wieksze szanse upatruje w Wioleccie Potepie, ktora ma 3 wynik w Europie. Zapomnialem o niej wspomniec :roll:

Mnie bardzo obawia slaba forma Marcina Urbasia, ktory mial w eliminacjach zaledwie 20.86 i wedlug tego co mowil trener Osik, to go dyskwalifikuje ze sztafety choc dla mnie to glupota bo i tak nie mamy nikogo lepszego. Rogowski nie zastapi go bo indiwidualnie jest gorszy, na setke w tym sezonie biegal wolniej a do teg Urbas ma wieksze doswiadczenie w biegach sztafetowych. chcialbym zeby zaufano Marcinowi.

Wróć do „Inne sporty”