fieldy pisze:to co ci odpie* na stanowisku komentatorskim woła o pomste do nieba.
Wiem. To zabrzmi malo skromnie ale mysle, ze spokojnie moge powedziec, ze nawet ja posiadam wieksza wiedze o lekkoatletyce od duetu J&S. Ilosc bledow, jakich ja wylapalem podczas czterech godzin relacji to naprawde niezly dorobek. Jakis czas temu w relacjach z paru mityngow i w trakcie biegu na 100m, tradycyjnie widnial rekord Polski i swiata. Tylko ze pisalo tam, ze rekord swiata wynosi 9.84 podczas gdy chyba dwa lata temu ten rekord pobil Mourice Green - 9.79. Naprawde w TVP powinni sie nauczyc czegos takiego jak "specjalizacja" i nie pchac na sile tych samych komentatorow do dyscyplin, na ktorych tak naprawde maja tylko podstawowe pojecie. Podstawowa wiedza to niestety za malo, przynajmniej jak dla mnie.
A jesli chodzi i Marka Plawge, to nie pomylilem sie
fieldy pisze:Ciekawe jak wypadnie dziś w finale polska dyskobolka [nie pamiętam nazwiska ] podobno ma w tym roku 2 wynik w Europie - a to do czegoś zobowiązuje. Choć skoczkowie wzwyz nic sobie z takich zobowiązań nie robili liczę, ze ona wypadnie przyzwoicie, w eliminacjach była 5 - zobacyzmy co potrafi.
podobno jest silna psychicznie i się nie spala w "kole" sam jestem ciekaw
Nazywa sie Wiletta Potepa i ma 3 wynik w Europe. Kwalifikacje nie maja zadnego znaczenia, bo tam wystarczy rzycic "tylko" 61 metrow i miec pewne miejsce w finale. Wioletta po pierwszej spalonej probie, spokojnie w drugiej rzucila ponad 62 m. i weszla do finalu wraz z Joanna Wisniewska. Licze na nia, choc Piotr Malachowski tez teraz pewnie sie zakwalifikowal do finalu.
Szkoda ze wczoraj Danielowi Dabrowskiemu nie udalo sie zdobyc medalu, ale kto mogl przypuszczac ze ten Rosjanin tak swietnie pobiegnie. Gdyby pobiegl tak jak w polfinale, mialby medal. Anna Jesien tak samo mnie zawiodla, mial byc pewny medal ale okazalo sie ze na mistrzostwach Europy jest nie w tak dobrej formie, jak mogla by wskzywac jej progresja w tej fazie sezonu.