Myśle, że w meczu Czornomorec Odessa- Wisła Płock lekką przewagę będą mieli gospodarze. Ale tak naprawdę wiele zależy od tego czy Zotov wraz z Lutsenką zostaną powstrzymani już na ich połowie. Oglądałęm ostatni mecz Odessy i oni wogóle nie grają skrzydłami. Myślę, że unicestwienie środka pomocy już na ich połowie to główny klucz do sukcesu. A obrona Ukraińców nie imponuje. Simonenko ostatnio w słabszej formie, jedynie Nizhegordov gra dobrze (jak za czasów w Lokomotivie). Rudenko - myślę że jest lepszym bramkarzem od Roberta.
Obrona Wisły Płock może nie zachwycać (jedynie Żarko Belada się stara )
W pomocy dużo zależy od Sedlacka, Geworgiana i Rachwała. Ich ataki powinny przebiegać skrzydłami, gdyż jeżeli tracą oni bramki to jedynie skrzydłami. W ataku Wisła ma ma większę pole manewru. Sobczak wraz powinien grać od początku meczu gdyź przy dośrodkowaniach mógłby wykorzystać swój wzrost. A obrona Czornomoreca nie jest za wysoka.
Choć znając mentalność polskich zespołów stawiam -- 1x
SV Mattersburg- Wisła Kraków
A co do Wisły Kraków to narazie nie mam pojęcia. Ich każdy mecz to jedna wielka zagadka.Liczę na to, że w dzisiejszym meczu nie za bardzo pogra sobie ,,śmierdziel" Kuhbauer. Patrząc na skład SV Mattersburga, widać, że ich najmocniejszą stroną jest obrona i z pewnością w dzisiejszym meczu nie ruszą do ataków od pierwszej minuty. Lecz czy Wisła zaatakuje od początku meczu to inna sprawa.
Wisła może ma lepszą pomoc ale czy taki Dietmar nie będzie ich za bardzo prowokował. Wynik tego meczu jest b.trudny do wytypowania. Ja osobiście, skłaniałbym się ku remisowi. I chyba taki wynik zadowoli ,,Białą Gwiazdę".
A więc stawiam na remis -----x