Wyceniamy gwiazdy ...

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post autor: RóżA » 10 sie 2006, 21:36

Dobra, miałem mały poślizg, ale najwyższa pora opisać Joe'ya :lol: :wink:

Obrazek

Joe Cole- Chelsea Londyn- Anglik- Lat: 27- Wzrost: 1,76

Prawa noga - W Premiership często występował na prawej stronie i udowadniał nie raz, że prawa noga to też Jego mocny punkt :wink: OCENA: 7

Lewa noga :arrow: Za to w reprezentacji gra głównie na lewej stronie. I chyba nie trzeba mówić z jakim skutkiem :] OCENA: 7

Gra głową :arrow: On jest głównie od dostarczania piłek na głowę, a nie strzelania z nich bramek. Do tego jest dość niski co nie ułatwia mu zadania. OCENA: 5

Szybkość :arrow: Bardzo szybki. Jedna z Jego największych zalet IMO OCENA: 8

Drybling :arrow: Na uwagę zasługuje głównie drybling na pełnej prędkości. Bo z tym 'statycznym' jest już trochę gorzej. OCENA: 7

Przegląd pola :arrow: Widzi bardzo dobrze. Wie kiedy ma podać, kiedy strzelić i kiedy zejść z boiska :lol: OCENA: 7

Podania :arrow: Głównie górne piłki. Choć po ziemi podać również potrafi na bardzo dobrym poziomie. OCENA: 7

Odbiór piłki :arrow: To raczej nie Jego działka, chociaż biorąc pod uwagę Jego zawziętość i nieustępliwość to stoi na przyzwoitym poziomie. OCENA: 6

Przyspieszenie :arrow: Z przyspieszeniem problemów nie ma. OCENA: 8

Spryt :arrow: Jego pozycja po niekąd wymaga dużego sprytu. Poza tym- nie wiem co jeszcze można napisać :P OCENA: 7

Gra ciałem :arrow: Jak już napisali moi poprzednicy- zbyt dobrze zbudowany nie jest co uniemożliwia mu dobrą grą ciałem. OCENA: 4

Czytanie gry :arrow: Na plus. Niekiedy potrafi znaleźć się jakby 'mimo woli' w dobrej sytuacji. OCENA: 7

Charyzma boiskowa :arrow: Nie pełni znaczących funkcji przywódczych ani w klubie ani w reprezentacji ani nawet w Samoobronie. OCENA: 5

Dośrodkowania :arrow: Klasa światowa. Potrafi wrzucić niemalże wprost na głowę. OCENA: 8

Stałe fragmenty :arrow: Niestety mało można tutaj napisać. Ani w obronie zbyt dobry nie jest, wolnych raczej nie wykonuje. Jedynie czasem rzuty rożne, ale to raczej za mało. OCENA: 5

Podatność na kontuzje :arrow: Na poważniejsze kontuzje podatny raczej nie jest, niestety drobniejsze urazy trzymają się go trochę zbyt często. OCENA: 6

Strzały z dystansu :arrow: Jeden z Jego najmocniejszych punktów. Potrafi uderzyć, ale zdecydowanie częściej woli podać do lepiej ustawionego kolegi z drużyny :wink: OCENA: 8

Sam na sam :arrow: Gdy jest już sam na sam z bramkarzem to potrafi to wykorzystać z zimną krwią. Wie, jak wyczekać bramkarza (patrz mecz z ManU). OCENA: 7

Pracowitość :arrow: Jest bardzo pracowity i waleczny. Tego odmówić mu nie można. OCENA: 8

Kreatywność :arrow: Bardzo dobra. Jak już pisałem- wie kiedy podać, kiedy strzelić :wink: OCENA: 7

Kondycja :arrow: Tutaj jest już słabiej. Cole biega na full obrotach prawie przez cały mecz, co niewątpliwie go wyczerpuje i często jest zmieniany. OCENA: 6

ŚREDNIA: 6,66

PS.
Kolejne oceny są bardzo mile widziane :wink: Macie jeszcze sporo czasu, ale mimo wszystko 'im prędzej tym lepiej'. Liczymy na Was :wink:

Wróć do „Piłka nożna na świecie”