Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

dawdi17
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post autor: dawdi17 » 10 sie 2006, 23:12

Xabi Alonso był nam bardzo potrzebny, ale jakoś damy sobie radę bez niego. Jeśli Real pozyska Diarrę (99%) to Capello będzie grał dwoma pivotami (Emerson i właśnie Diarra). Przed nimi będzie mediapunto (dla mnie bezsprzecznie Baptista albo Robinho). W takiej sytuacji nie widzę miejsca dla Alonso. Jeśli Real zagrałby z Xabim (typowy mediacentro) to jak na moje oko zbyt duży odstęp pomiędzy rozgrywającym, a jedynym napastnikiem. Myślę, że Capello jakoś sobie z tym poradzi. Martwi mnie tylko pozycja Robinho w zespole. Capello konsekwentnie stawia na Cassano (z bardzo dobrym skutkiem jak narazie), pewny też jest raczej Baptista, Raul ma również niezaprzeczalne miejsce u Faba, w dodatku może przyjść Reyes. To ja się pytam co z naszym Robsonem? Przecież jego dryblingi to poezja i uczta dla oczu. Nie zgadzam się na grzanie ławy przez niego. Niestety gra dwoma pivotami wszystko psuje. Jednak jak widać Capello uważa to ustawienie za priorytet, co pokazuje tym iż do pary z Emersonem wpuszcza De la Reda bądź Javiego Garcie. Teraz to są jedynie eksperymenty i dawanie sznasy młodym, ale jak przyjdzie Diarra to nie będzie panie zmiłuj... Mam tylko nadzieje, że po roku nie odejdzie nam Robinho, byłaby to ogromna strata zarówno ekonomiczna (transfer nie był tani) jak i strata baaardzo perspektywistycznego piłkarza. Na nim powinien się opierać Real w przyszłości.

Wróć do „Hiszpania”