dawdi17 pisze:Xabi Alonso był nam bardzo potrzebny, ale jakoś damy sobie radę bez niego. Jeśli Real pozyska Diarrę (99%) to Capello będzie grał dwoma pivotami (Emerson i właśnie Diarra). Przed nimi będzie mediapunto (dla mnie bezsprzecznie Baptista albo Robinho). W takiej sytuacji nie widzę miejsca dla Alonso [:shock] . Jeśli Real zagrałby z Xabim (typowy mediacentro) to jak na moje oko zbyt duży odstęp pomiędzy rozgrywającym, a jedynym napastnikiem. Myślę, że Capello jakoś sobie z tym poradzi. Martwi mnie tylko pozycja Robinho w zespole. Capello konsekwentnie stawia na Cassano (z bardzo dobrym skutkiem jak narazie), pewny też jest raczej Baptista, Raul ma również niezaprzeczalne miejsce u Faba, w dodatku może przyjść Reyes. To ja się pytam co z naszym Robsonem? [...]
Przeciesz Benithez wymaga by Alonso rozgrywał od tyłu jak Pirlo - czytał gra i odbierał pika zaczynając atak - to są w tym momencie najbardzie kreatywni pomocnicy od drygowania grą
Chyba nie powiem mi ze pomoc przy 4-2-3-1 w lini Emerson - Diarra cos rozegra wiecej jak wspomniany Xabi - przeciesz to są rzemieśnicy od czarnej roboty - przecinaki akcji rywala - DM - odebrać i podać do najbliższego - ewentualnie długa piłka do przodu
Dwóch graczy Diarra Emerson nie zrobi tyle dobrego w ataku co jeden Xabi
Dla tego uważam ze Xabi to narazie najwieksza porażka Realu [jak sie nim interesował] nie Kaka, Cesc czy Robben bo to było po siusiu
Chłopie pomoc Emerson - Xabi była by lepiej na całe zło Realu
To że Capello bedzie chciał grac dwójka rzemieśników to było to przewidzenia - to że sobie kogoś wybierze na cel terroru też było do przewidzenia [patrz Robinho] ale nie mów mi że grając dwójka typowych DM od czarnej roboty Real ma wiecej plusów czy nawet atatów niz jeden Alonso.
Barca grając 4-2-3-1 gdzie gra z mistrzem Xavi'm ? na stoperze ? a ataku ? na mediapunta za napadem ? Wiec widzisz sam ...