Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2449
Kontakt:

Post autor: Kluchman » 13 sie 2006, 12:25

Zaza

Ten pomysł to 30 mln + Ronaldo = Kaka. Mimo, że Brazylijczyk jest najbardziej bramkostrzelny w Realu na przestrzeni ostatnich lat to taka opcja by mnie satysfakcjonowała :P

Wiadomo, że Milan szuka napastnika, a Ronaldo bramki strzelać potrafi. Może nie biega zbyt dużo, nie angażuje się w defensywie, stoi jak Rasiak :P , ale ze skutecznością problemów nigdy nie miał. Wiadomo jednak również jaka była reakcja tifosich (czy jak to tam się określa fanów we Włoszech :P ) Milanu na ten pomysł. Ciekawe czy to ich nie zniechęci, ale kogoś sprowadzić muszą :P

Zainteresowania Rossonerich nie kończą się jednak na graczu Realu. Alternatywy są dwie. Pierwsza to Carlos Tevez. Jak już nie raz można się było przekonać, pozyskanie Argentyńczyka z Corinthians nie jest rzeczą prostą. Całkiem niedawno władze tego klubu podały jasno do zrozumienia, iż ten gracz nie opuści ich szeregów w najbliższym czasie :P I jeszcze jedno. Udziały w Corinthians Sao Paulo ma Romek z Chelsea. On również ma w planach sprowadzić w jak najbliższej przyszłości reprezentanta Argentyny na Stamford Bridge. Drugą opcją ma być Fernando Torres. Ooo...kto o Hiszpana nie zabiegał :lol: Real, Barcelona, Chelsea, Arsenal, Manchester...oni wszyscy przejechali się na próbach wyciągnięcia El Nino :P Teraz próbuje Milan :roll: Zobaczymy, ale gładko im to nie pójdzie :P

Wróćmy zatem do wątku. Real zabiega o Kakę, Milan chciałby :?: Ronaldo. Dla Calderona byłby to interes życia, a dla działaczy włoskiego klubu druga obok straty Shevchenki porażka tego mercato :P

Real jednak także będzie się musiał zdecydować. Jeśli Milan będzie nadal zabiegał o Ronniego to czy liczyć na taką właśnie wymianę, czy postarać się o Diarrę. Jest tylko jedno wolne miejsce dla gracza spoza UE. No chyba, że odejdzie także Baptista. Straty Robinho bym nie zaakceptował :P Mam nadzieję, że Capello mi tego nie zrobi 8)

Wróć do „Hiszpania”