Lekkoatletyka

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: LookAsh » 13 sie 2006, 22:48

gilardino pisze:Twoje prognozy się nie sprawdzily więc polemizowałbym kto się nie zna na lekkoatletyce.

A kto sie zna ? Moze Ty? :wink: Nie badz smieszny, zawody lekkoatletyczne uwaznie sledze juz od 6 lat i watpie zeby twoja wiedza byla wieksza w tej kwestii. Powiedz mi lepiej co z twoim Piotrem Malachowskim, ktory mial zdobyc medal ale bylo dokladnie tak jak powiedzialem. Zloto bezdyskusyjnie dla Alekny a Polak bez zblizenia sie do rekordu Polski nie ma prawa myslec o zadnym krazku. A rekord Polski niestety nie co chwila da sie bic. Co do Szymona to sam nie wiem co sie stalo bo wszystkie znaki na niebie wskazywaly ze tu powinien miec zloto mimo ze rzut mlotem w przeciwnienstwie do np biegu na 100 m jest konkurencja duzp mniej przewidywalna. Ale i tak nikt przez ostatnie kilka lat nie odniosl tylu sukcesow i tylu zwyciestw co Szymon, pod tym wzgledem konkurowac moze tylko Japonczyk Kji Murofushi. W tym sezonie wydawalo by sie ze wrocil do pelnej formy, osiagal swietne wyniki powyzej 80 metrow i mial 2 wynik na swiecie. Nikt w tym roku nie mial tyle rzytow poza granice 80 metrow co on. Wystarczy powiedziec ze ta porazka byla zaledwie jego czwarta porazka w tym sezonie i pierwszym konkursem w ktorym nie zajal miejsca w pierwszej trojce. No coz, jak na mlociarza jest wciaz bardzo mlody i mysle ze w Pekinie nie da sie pokonac.

Jesli chodzi o cale mistrzostwa to jestem oczywiscie zawiedziony gdyz mamy tylko 7 medali w tym zadnego zlotego co jak na taka silna ekipe, jaka miala Polska jest wynikiem fatalnym. Niechce mi dluzej rozpisywac co, kto i czemu mnie najbardziej zawiodl bo niecierpie pisac o porazkach ale chociaz zeby nie bylo zbyt gorzko to pochwale co nieco. Cieszy napewno to ze widac mlodych, ktorzy juz teraz atakluja czolowke europejska. Glownie mysle o Darku Kuciu, Danielu Dabrowski, Piotku Kedzi, Piotrku Malachowskim ( dobre 6 miejsce z dobrym mimo wszystkim wyniku ponad 64 m i pokonaniu samego Larsa Riedela), Przemku Czerwinskim(mialby medal gdyby nie skuchy na nizszych wyskokosciach), Magda Sobieszek(20 lat zaledwie i juz 12 miejsce w jej pierwszej powaznej seniorskiej imprezie z wynikiem w granicach jej rekordu zyciowego w eliminacjach), Kasia Kowslska(wystep w finale z ustanowionym wartosciowym rekordem zyciowym) Cieszy rowniez wystep Marka Plawgo, Sylwii Korzeniowskiej, Moniki Bejnar, Darii Onysko, Malgorzaty Trybanskiej(kiepsko w finale skoku w dal ale ogolnie to osiagnela dwa swietne jak na nasze realia wyniki w trojskoku i skoku w dal). Reszta albo zawiodla albo zrobila to co do nich nalezalo. Moze pozniej bardziej sie rozpisze.

Wróć do „Inne sporty”