gilardino pisze:Twoje prognozy się nie sprawdzily więc polemizowałbym kto się nie zna na lekkoatletyce.
A kto sie zna ? Moze Ty?
Jesli chodzi o cale mistrzostwa to jestem oczywiscie zawiedziony gdyz mamy tylko 7 medali w tym zadnego zlotego co jak na taka silna ekipe, jaka miala Polska jest wynikiem fatalnym. Niechce mi dluzej rozpisywac co, kto i czemu mnie najbardziej zawiodl bo niecierpie pisac o porazkach ale chociaz zeby nie bylo zbyt gorzko to pochwale co nieco. Cieszy napewno to ze widac mlodych, ktorzy juz teraz atakluja czolowke europejska. Glownie mysle o Darku Kuciu, Danielu Dabrowski, Piotku Kedzi, Piotrku Malachowskim ( dobre 6 miejsce z dobrym mimo wszystkim wyniku ponad 64 m i pokonaniu samego Larsa Riedela), Przemku Czerwinskim(mialby medal gdyby nie skuchy na nizszych wyskokosciach), Magda Sobieszek(20 lat zaledwie i juz 12 miejsce w jej pierwszej powaznej seniorskiej imprezie z wynikiem w granicach jej rekordu zyciowego w eliminacjach), Kasia Kowslska(wystep w finale z ustanowionym wartosciowym rekordem zyciowym) Cieszy rowniez wystep Marka Plawgo, Sylwii Korzeniowskiej, Moniki Bejnar, Darii Onysko, Malgorzaty Trybanskiej(kiepsko w finale skoku w dal ale ogolnie to osiagnela dwa swietne jak na nasze realia wyniki w trojskoku i skoku w dal). Reszta albo zawiodla albo zrobila to co do nich nalezalo. Moze pozniej bardziej sie rozpisze.