Zarząd komisaryczny w PZPN-ie?

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post autor: Bobohawk » 14 sie 2006, 1:46

Echh dlaczego wszystko w naszym kraju musi mieć powiązania ze złodziejstwem i różnego rodzaju przestępstwem? :/ Listkiewicz czuje się niezwykle pewny, bo wie że nie ma konkurenta a nawet gdyby był to chroni się UEFA i FIFA. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że to jest tak ogromna sieć, iż nie można nikomu zaufać. Co z tego, że zmieniony zostanie prezes skoro się okaże, że on również siedzi w tym pouszy. Prawda jest taka, że nasza piłka jest tak skorumpowana, że musiałby stać się cud aby została oczyszczona. Te wszystkie aresztowania nastąpiły zbyt późno, to wszystko zaszło już za daleko. Ale mówi się lepiej późno niż wcale. Niby tak, ale to było widać gołym okiem już od bardzo dawna z tym, że nikt na to nie reagował. Wszyscy odwracali się do tego tyłem, aby wszyscy o wszystkim zapomnieli. Dziurowicza także chcieli uciszyć, jak najszybciej się dało. Ale on powiedział bardzo dużo i nawet jeżeli w większości nie była to prawda to trzeba przyznać, że wiele rzeczy które wypowiedział się zgadzają. Trenerzy i działacze bardzo dobrze znają arbitrów swoich lig. Wiedzą za ile i jaki mecz są w stanie sprzedać. Bardzo mnie boli również fakt, że korupcja sięga nawet piłki młodzieżowej poczynając na trampkarzach. Tracą na tym młodzi piłkarze, bo często nie mogą rozwinąć skrzydeł z powodu sędziów. Nie wiem jak wy, ale ja nie mam pomysłu na uzdrowienie polskiej piłki. Dla przykładu niech wszystkim w PZPN posłuży nasza kadra która w Niemczech była jedną z niewielu drużyn grających prymitywną piłkę. To jest efekt wielu lat. Teraz aby zamknąć na chwilę wszystkim usta sprowadzili Beenhakera, który zapowiadał szokujące zmiany, a tymczasem powołał w 85% kadrę Janasa. Nie wiem może zszokować miało nas powołanie Frankowskiego który nawet nie łapie się na ławę w drugiej lidze angielskiej. Aż żal bierze, że tak duży kraj jakim jest Polska w piłce nożnej odnosi tak mizerne sukcesy. Znów nam pozostało zachwycać się Wembley i marzyć o wysokim poziomie w polskiej lidze...

Wróć do „Polska”