Reprezentacja Anglii (zbiorczy)

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: kapi88 » 14 sie 2006, 13:58

Tyle rzeczy się dzieje, a tu cisza :shock: Ja więc zacznę.
Nowy selekcjoner reprezentacji Anglii Steve McClaren w czwartek wybrał nowego kapitana Anglii, został nim John Terry. Osobiście liczyłem na Gerrarda, więc tutaj Steve ma u mnie minusa. Kapitan LFC został "vice-kapitanem".
McClaren powołał także kadre na towarzyski mecz z Grecją (środa 20:55 Canal+Sport), i co ciekawe nie ma w niej poprzedniego kapitana reprezentacji Davida Beckhama :o
Bramkarze:
Robinson(Tottenham),Kirkland(Liverpool),Foster(Man Utd).

Obrońcy:
Bridge(Chelsea),Brown(Man Utd),Carragher(Liverpool),A Cole(Arsenal),Dawson(Tottenham),Ferdinand(Man Utd),G Neville(Man Utd),P Neville(Everton),Terry(Chelsea),Young(Charlton).

Pomocnicy:
Downing(Midllesbrough),Gerrard(Liverpool),Hargreaves(Bayern Monachium),Jenas(Tottenham),Lampard(Chelsea),Lennon(Tottenham),
Richardson(Man Utd),Wright-Phillips(Chelsea).

Napastnicy:
Asthon(West Ham),Bent(Charlton),Crouch(Liverpool),Defoe(Tottenham).

Jak dla mnie bardzo ciekawe powołania, cieszy mnie szczególnie obecność Defoe, Benta i SWP. Szkoda tylko, że zapomniał o kapitanie Tottenhamu - Lidley'u Kingu :roll: Obecność niektórych nazwisk może dziwić, ale trener pewnie będzie miał zamiar dać niektórym ostatnią szanse (patrz: Phil Neville). Za powołania duży plus dla Steve'a! :)

Wróć do „Anglia”