Wisła Kraków (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum
Reputacja: 0

Post autor: Pisakk » 14 sie 2006, 14:14

Martin Pellegrino pisze:To nie jest zasługa głównie Pawełka, ale i dobrze zorganizowanej obrony

Ja bym powiedział, że głównie obrony, bo Pawełek kompletnie mnie nie przekonuje. Jego niepewność w interwencjach aż razi po oczach. Nie twierdzę, że Majdan byłby lepszym wyborem, ale ja bym chciał zobaczyć Dolhę między słupkami. Wydaje mi się jednak, że Dan (choć to facet z jajami większymi niż niejedna ludzka głowa) mógł się obawiać postawienia na Rumuna i dał polskim kibicom polskiego bramkarza.
Zaza pisze:że nadal Cantoro nie gra

Lubię Cantoro, ale w dzisiejszej piłce jest tylko jedno miejsce dla tak wolno grających rozgrywających. To ostatnie zajął już Riquelme.
paku pisze:Błaszczykowski często wracał w obrone, chociaz był ustawiony jako pomocnik

Błaszczu wczoraj szalał że aż miło się robiło. Szybkością wczoraj bił na głowę piłkarzy z Płocka, niejednorotnie wyprzedzając ich nawet mając kilka metrów straty. Szczególnie zapadła w pamięć kapitalna akcja z pierwszej połowy, gdy dostał zajebistą prostopadłą piłkę od Piotra Brożka i na ogromnej szybkości wbiegł w pole karne. Co prawda gola nie strzelił, ale wyglądało to nieźle. To bardzo dobrze świadczy o przygotowaniu zespołu do rozgrywek. Ciężkie treningi teraz powinny procentować. Widać, że Błaszczu grał kiedyś w Częstochowie.
paku pisze:Mijailovic grał lewego pomocnika.

Niko grał wczoraj kapitalne spotkanie, zwłaszcza w pierwszej połowie. Tak grającego Mijailovicia nie widziałem od jego pierwszych spotkań w barwach Wisły. Dryblował, biegał, walczył, centrował, strzelał, grał piętą. Niko jest pocieszny z tym pozdrawianiem kibiców. Troszkę mi to przypomina zoo - pomachaj do małpki to ona pomacha do ciebie.
paku pisze:Radovanovic będą z niego ludzie
Takiego napastnika dawno w Wiśle nie było. Bardzo dobrze trzyma się na nogach, umie się zastawić, jest wysoki i dobrze gra głową. Do tego przy takim wzroście nie ma braków w technice. Myśle, że jak Brożek wyleczy kontuzje to właśnie powinien z nim tworzyć duet w przodzie, a za nimi powinien operować Paulista.

Wróć do „Polska”