Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United
Reputacja: 0

Post autor: Mefiu » 14 sie 2006, 15:36

John Travolta pisze:Zdecydowanie na plus pokazali sie Ronaldo, Park, Giggs, Scholes i Saha.
Ronaldo imponuje wysoką formą. Czyżby gwizdy działały na niego mobilizująco? Jestem pod wrażeniem jego gry. Zdecydowanie. Park pokazał grę na swoim poziomie - czyli ani słabo i bez jakichś fajerwerków. Solidny poziom i tyle. Cieszy postawa tych najbardziej doświadczonych pomocników - Scholesa i Giggsa, którzy powinni stanowić trzon pierwszej jedenastki. Saha strzelił bramkę i ponownie pokazuje, że warto na niego stawiać. Brawo Louis!
John Travolta pisze:Podsumowując całe przygotowanie do sezonu, z młodych graczy najlepiej pokazali J.Evans, Richardson, Lee Martin i Ben Foster.
Nic dodać, nic ująć, choć ja do tego grona dorzuciłbym jeszcze Phila Bardsleya, który imponuje mi swoim opanować, podobnie jak Evans. :wink:
John Travolta pisze:Nieco ponizej moich oczekiwan Rossi, niby grał cały czas bardzo dobrze, ale zabrakło bramek. W kazdym meczu podobało mi sie jak grał, ale brakowało albo szczęścia albo skutecznosci. Pokazał wszystko opócz tego jak strzela sie bramki....
Bardzo liczyłem tez na D.Jonesa ale dostawał mało szans, chociaz gdy juz grał to zawsze grał dobrze.
Na plus zalicze tez Fletchera, który bedzie solidnym zmiennikiem dla Carricka.
Rossiemu zabrakło na dobrą sprawę tylko dorobku bramkowego, bo trzeba go wyróżnić za ambicję i starania.
Osobiście do grona tych, na których się zawiodłem zaliczę szczególnie Eaglesa, który kompletnie zatrzymał sie w rozoju. Albo dostanie jeszcze jedną szansę i zostanie wypożyczony na kolejny rok albo zostanie sprzedany za grosze i zmarnuje sobie kompletnie karierę.
Ferguson zadziwił mnie nie wystawianiem Jonesa. Miał dawać więcej szans młodemu, a nie bardzo Szkotowi to wyszło.
Oby Fletch grał tak samo dobrze w sezonie ligowym jak w przygotowaniach.
John Travolta pisze:W tym tygodniu powinien tez dołączyc nowy pomocnik. Wszystko wskazuje na to ze bedzie to Senna. Sam powiedział ze jest pewien ze bedzie zawodnikiem United. W poniedziałek ma niby byc wszystko gotowe. Transfer przeciąga sie. Wygląda jakby Senna był opcja jakby nie wypalił transfer Diarry bądz Owena Owen Hargreavesa. Zobaczymy, niemal pewne jest ze ktos jeszcze dołączy.
Senna jest przekonany o tym, że dołączy do United, a Owen podobno pryjechał do Manchesteru negocjować kontrakt. Tyle tylko, że Bayern chce za niego 15 mln funtów.
Messi E2 Ronaldinho pisze:Raczej mało kogo przekonał. Grajac tyle meczy ile on grał jest bardzo trudno przekonac kogokolwiek. Napewno ma ogormny potencjał tylko jako nadal go nie widze w "11" United. Teraz jesli Alex dokupi jeszcze jednego srodkowego to raczej Ryan znow powedruje na flanke i to bedzei jeszcze wieksze zmniejszenie szans na przebicie sie dla Parka. A Kieran jedyne co za nim przemawai to fakt, ze jest Anglikiem...
Oj widać, że masz blade pojęcie :roll: Dla zawodnika, który rozgrywa swój trzeci(?) sezon w europejskim klubie, przejście do ligi angielskiej jest czymś nieznanym. Park musiał się zaaklimatyzować na Wyspach i sądzę, że dopiero nadchodzący sezon będzie wyznacznikiem jego umiejętności. Tak prawdę mówiąc, Koreańczyk w minionym sezonie zagrał na dość dobrym poziomie. Strzelił trzy bramki, a przy bodaj dziewięciu asystował przy czym nie zagrał zbyt wielu spotkań, a był przede wszystkim zmiennikiem.
Rossi pisze:Napastnika chyba nie kupimy więc jeżeli Saha będzie wiedział że jest pierwszym snajperem w MU to powinien być to dla niego najlpeszy sezon w karierze. Louis musi mieć świadomość że się w niego wierzy to wtedy pokazuje na co go stać :)

On chyba doskonale zdaje sobie z tego sprawę. Chłopak jest ambitny i skromny, to też napakuje ponad 20 bramek dla United w lidze :]
A tak serio to chcę życzyć Louisowi przede wszystkim zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia. Jeśli tylko Francuz będzie zdrowy, jestem przekonany, że często bedziemy mogli ujrzeć nazwisko Saha jako strzelca bramki dla Manchesteru United.

A to co powiedział o Saha sir Alex Ferguson:
„On ma wszystko, czego potrzebuje rasowy napastnik – dobre uderzenie z obu stóp oraz siłę, która zwłaszcza w powietrznych pojedynkach ma znaczenie.”
„Doskonale pamiętam poprzedni sezon Louisa. Wrócił do gry w listopadzie i zdobył aż 15 bramek. Myślę, że w nowym sezonie bez problemu może trafić do bramki rywali około 25 razy”

P.S. Nie muszę pisać, że zgadzam sie z Fergiem w całej rozciągłości?! :wink:
Rossi pisze:Przypuszczam że Park będzie podstawowym lewoskrzydłowym i to mi się za bardzo nie podoba. Richardson w sparingach naprawde pokazał klase chyba wreszcie dorósł to roli jaką mu się przypisuje od lat. Jest najbardziej dynamicznym zawodniekm w Premiership( no może jeszcze Lennon), bardzo odbry strzał z dystansu no i jak pusić piłke to mało kto go dogoni. Powinien wreszczie stać sie naszym lewoskrzydłwoym na lata :!:
Pozycja lewoskrzydłowego jest zarezerwowana dla Giggsa i ani przez chwilę przez myśl mi nie przeszło by mogło byc inaczej. Jego pozycja jest niepodważalna, a my możemy sie cieszyc, że Richardson prezentuje się ostatnio całkiem przyzwoicie, co daje nadzieje, że Anglik zostanie godnym następcą Walijczyka.

Wielkie brawa dla Steve'a McClarena za powołania na mecz z Grecją.
Foster, Brown, Richardson, Ferdinand i Gary Neville znależli się w gronie piłkarzy powołanych na towarzyski mecz z aktualnymi mistrzami Europy. Daren Bent, Phil Neville i Wayne Bridge to takze trafne decyzje.

Niedoszły zakup United - Michael Ballack kontuzjowany. Juz pierwszy mecz o stawke w Anglii i chłopak wymięka :lol:

FC United rozpoczął sezon meczem z St Helens Town. Mecz zakonczył sieę zwycięstwem FC United 2:0. Bramki strzelili Carden (79 min) i
Rudd (87 min). Skład: Ashton, Taylor, Mortimer, Spencer, Chadwick (C), Nugent, Giggs, Ahern, Rudd, Swarbrick, Patterson. Warto zauważyć, że w drużynie gra młodszy brat Ryana Giggsa - Rhordi :]

Wróć do „Anglia”