Valencia CF (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza » 15 sie 2006, 12:49

Pisak tak wynika z tego artukułu z moich przemysleń - wiesz nie znam warunków umowy piłkarzy - bynajmiej nie wszystkich :wink: ale z tego co pamiętam kiedyś czytałem cos podobnego o Quaresmie który podobnie jak Simao opuscił Barce - tzreba by sprawdzić czy nie o tym samym agencie jest mowa - ale to niby miał by tak wyglądac ze np firma X wykupuje piłkarza z kluby w tym momencie z Barcy i sprzedaje go to innego klubu - potem ten nowy klub [w tym momencie Benfica] spłaca piłkarza firmie X ale pikarz za ta przysługe podpisuje kontrakt którego jest więźniem :? Oczywiscie to moje spekulacje ale już troche czytałem na temat agencji syna Moggiego a także innych agentów 007 :wink:

Taka umowa wygląda tak jak by piłkarz co miesiąc oddawał z 10% swojej agencji które go reprezentuje - nie tylko w momencie transferu [jak przewaznie] ale co miesiąć :? Dla tego mi. Simao nie mógł od Valencii zażadać 1,5 miliona bo wiecej na czystko dała by mu gra w Getafea pod warunkiem ze miał by innego agenta :? A wcale nie jest wiadomo do kiedy ma umowa z ta agencją :?

Siamo mógł zarobic tyle ile chciał 2,5 po tym bonusach premiach za liczbe spotkań rozegranych i bramkach ale z tego wynika ze ten agent też mógł zarobić na tym swoje...

Masz racja co to tego limitu i ewentualnych nowych piłkarzy - danie mu wiecej było by nie w porządku do pikarzy który oddali klubowi wszystko co racja to racja :!: Napisałe to dla tego zemnie troche zdziwiła tak "mała" w sumie kwota na reke [1,5] ale teraz wiem co i jak :wink:

Co do Manciniego to narazie mało plotek na jego temat - w popszednim sezonie był jako łakomy kąsek - a teraz wymienia się przewaznie Inter bo trener Spalletti chce z Inter wyrwac swojego byłego pikarza z Udinese Chilijczyka Davida Pizarro lub właśnie Valencia - klub ma zamiar przedstawic mu nową umowe bo on sam chce wiecej kasy a jak rozchodzi się o kase to wiec :roll: Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze...

Ale wcale nie jest powiedziane ze opuśc Roma bo obecna umowa nie wygasa za rok by było to ostatnu dzwonek ma chyba do 2008 :wink:

Pozdro :)

Wróć do „Hiszpania”