Niggaz nasza rozmowa staneła na duecie Xavi - Deco. Zgodzie się z Tobą ze Deco od czasu gry na Camp Nou uaktywnił się w grze obronej - jest z niego twardy chłop i ma wieksze predyspozycje do takiej gre niż Xavi. Jak napisałe uważam że tym najwiekszym plusem i zmianą 4-2-3-1 na TAK [jak to napisałem] jest własnie to że kiedyś 4-2-3-1 kojażyło się z dwójką typowych DM w drugiej lini. Rzemieśniki od czarnej roboty w duecie w lini - A Frank gra nadal takim ustawianiem ale pozwalając Xaviemu grać swoją piłki i tylko Edmilson jest "przywiązany" do pozycji co pozwala duetowi Deco Xavi sie uzupełniać. To jest siła i własnie trenerski nos "Czarnego Tulipana"
Na siłe może by powiedzieć ze Barca gra 4-1-2-3-1 - ale to jak tak samo jak bym napisałe że Milan nie gra 4-3-1-2 a [4-1-2-1-2] czyli Pirlo przed stoperami potem blisko siebie Seedorf Gattuso - Kaka i napad - rozumiem mnie ? to teraz się chyba tylko rozchodzi o to jak kto na to patrzy.
Przykład komantarza z Camp Nou
Masz racje moze na grafice to jeszcze nie tak jak powinno byc wygląda ale to najmiejszy problem - Bo na pierwszy rzut oka [w meczu] widać że i Dinho i Messi czy Ludo graja szeroko pod linia a własnie to im pozwala duet Deco Xavi który wypełnia tą "pustą strefe boiska" za Eto'o a przed Edmilsonem. Bo jesli Xavi by nie uzupełniał Deco to rywal grający 4-4-2 zdominował by drugą linie. Odciął by od podań Deco a Eto'o miał by obok siebie dwójke stoperów i kolegów z druzyny na bokach boiska - szeroko - a tak np osoba Xaviego w duecie powoduje że i linie obrony musi wychodzić do któregoś z nich i Ronaldinho - Messi maja z kim grać" którką piłke"
Nie mam racji ? a moze inaczej obaj mamy racje ale inaczej to opisujemy