Taktyka - tak samo - a jednak inaczej...

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: Tobik33 » 16 sie 2006, 1:13

Zaza brawo za otwarcie nowego tematu :spoko: żeś się postarał :)

Jak już wcześniej Niggaz napisał mam takie samo zdanie jak on i uważam że to Xavi gra bliżej Deco niż Edmilson Xaviego. Jednak zrozumiałem twoje intencje Zaza :) i wiem już o co Ci chodzi jak to żeś powiedział każdy rozumuje inaczej a wychodzi to samo. Edmilson odbiera podaje do Xaviego, Hernandez rozgrywa i wybiera... ja uważam trochę inaczej że jeżeli Edmilson przechwyci to ta piłka nie koniecznie musi iść do naszego 3 kapitana a może równie iść do Deco :) który wymienić może pare piłek z Xavim :)

Również możemy się przyczepić tego że inaczej Barca gra w obronie a inaczej w ataku jak dobrze wiemy Ronaldinho ma status wolnego elektrona czyli może grać tam gdzie mu się podoba i to on w czasie rzutów rożnych jest najbliżej bramki rywala a nie Eto'o !! który jest bliżej pomocników jednak to już jest rozkładanie na kolejne ustawienia w ataku i pomocy :)
Barcelona gra systemem 4 obrońców 3 pomocników 3 napastników tak będzie łatwiej i do każdego systemu pasuje proponowanego przez Niggaza i Zazę :P

Według mnie takim ustawieniem gra Barca macie obrazek ładnie to nie wyszło ale nie o to w tym chodzi :) ważne jest ustawienie:
http://img126.imageshack.us/my.php?imag ... dh4cl6.png

Gdy Barca atakuje Deco gra troszkę ofensywniej od Xaviego gdy jednak Barca się broni Deco więcej pomaga w defensywie Xavi ma swój rejon środek pola i tego się trzyma...
Ostatnio zmieniony 16 sie 2006, 1:31 przez Tobik33, łącznie zmieniany 4 razy.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”