Taktyka - tak samo - a jednak inaczej...

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post autor: Lisek » 16 sie 2006, 13:10

Może teraz ja trochę z innej beczki o Valencii ;) Chyba można?

No to tak. W tym sezonie Valencia będzie grała taktyką 4-4-2. Z jednym defensywnym pomocnikiem i jednym wysuniętym ofensywnym pomocnikiem, który będzie asekurował napastników. Jest to pewnego rodzaju zagranie na ofensywe. Spowodowane jest to tym, że w tym sezonie Valencia nie ma środka obrony. Zespół zdecydowany jest już opuścić Ayala, a przecież właśnie Argentyńczyk był podporą defensywy drużyny z "Mestalla'. Wciąż nie wiadomo kto będzie grał jako ofensywny pomocnik. Przymiarki dotyczą Angulo, który jednak dotychczas wystepował jako prawy pomocnik. W takim razie, Valencia będzie musiała poszukać prawego pomocnika. W swoim czasie, miał to być Simao. Jednak nie udało się kupić Portugalczyka, a szkoda, byo byłby on wielkim wzmonieniem i od razu gwiazdą Valencii.

Na ale rozpisałem się o transferach a tu głównie o taktyke chodzi. Tak więc Valencia będzię grała parą ofensywnie ustawioncyh bocznych obrońców (tak jak Barca :P). Będą to najprawodopodobniej Del Horno i Portugalczyk Caneira. Póki co jednak nie wiadomo, czy zespół nie dokona jakiś znaczących wzmocnień. Mam nadzieje, że będzie to jakiś prawy pomocnik i Martins ;) Dziękuje za uwagę ;P

Wróć do „Piłka nożna na świecie”