Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post autor: Kluchman » 16 sie 2006, 22:59

No Polacy w tym meczu nie zabłysnęli :?

W pierwszej połowie Duńczycy, którzy przecież grali bez kilku podstawowych zawodników zdominowali nas całkowicie. Atak słabo, ale obrona jeszcze gorzej. Niby nasza reprezentacja ma grać systemem 4-4-2. Zabrakło mi zatem gry bocznych obrońców. Gancarczyka z przodu widziałem aż jeden raz :shock: i to na dodatek, gdy otrzymał piłkę, nagle zatrzymał się i po chwili zastanowienia...zagrał do środkowych obrońców :roll: Z tego co się orientuję to nie tak wygląda gra z przodu bocznego obrońcy, ale to i tak lepiej niż Żewłakow, który nie włączał się w ogóle :roll: Pierwsza bramka to suma błędów przede wszystkim trzech zawodników. Seweryna nie było na jego nominalnej pozycji. Wypada się zatem zapytać gdzie był, przecież do przodu się nie zapędził :lol: Zatem e skrzydła było sporo miejsca by zagrać dokładną piłkę do napastnika. I tu drugi błąd. Tym razem Bąk, który był spóźniony do snajpera rywali i ten pozostał na piątym metrze od bramki bez opieki :roll: I trzeci błąd, choć tu według mnie najmniejszy. Dudek wyszedł trochę niezdecydowanie, mimo wszystko interweniował dość pechowo. W późniejszym czasie dał się zauważyć jeszcze jeden poważny błąd Gancarczyka, który po bardzo niedokładnym podaniu na swojej połowie boiska (a gdzież by indziej :lol: ) naraził zespół na kontrę, a na dodatek stanął w miejscu i "jego stroną" niemal nie straciliśmy kolejnej bramki.

Druga połowa zaczęła się dość interesująco. Graliśmy z jakimś tam pomysłem, choć bocznych obrońców dalej nie było widać z przodu :? Później strata drugiej bramki po kontrze (błąd całej defensywy) i koniec wszelkiego zapału do gry :roll:

Jak tak obserwuję naszą reprezentację, to dochodzę do wniosku, że brakuje nam trzech solidnych graczy. Bocznych obrońców to raz, a dwa to kreatywnego środkowego pomocnika. Szymkowiak niestety, ale nie jest w stanie pociagnąć gry naszej drużyny. Mila też jakoś mnie nie oczarował :roll: Napad dzisiaj nie błyszczał, ale nie miał nawet zbyt wielu okazji się wykazać :roll: Wszystko to ma przyczynę we wcześniejszych formacjach :wink:

Wróć do „Polska”