Mercato Rossonerich

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza » 17 sie 2006, 11:33

Wczoraj Derby - Maxi :wink: dzis znów temat Ronaldo - Calderon mówi "nie oddam go" ale wynika z tego ze bardziej mu zależy na sprzedaniu Ronaldo niż na Robbienie :P Wiele zależy od tego co Adriano zrobi :roll: ale to i tak za kilka dni moze nas nie obchodzić i Ronaldo może iśc nawet do Kataru...

Swoją drogą fajne zdjecie Ronaldo smacznego :P

'Il Milan su Tevez'

:twisted: wczoraj Corinthians wygrało - ale nadal nie zmienia to ich tragicznej sytuacje w tabeli [ostatnia pozycja] - Carlitos odejdzie na 99% tym bardzie jak pozostanie w klubie Mascherano - teraz tu już akcje pod okiem Gallianiego który postawił na niego :] lada dzien nowe fakty :P

Ciągnie sie serial z Massimo Oddo [podobnie jak Gallas] :? Lotito i tak wie że go nie zatrzyma i nie wiem po co robić wode piłkarzowi ? mogli by się ugadać szybko i bez cyrków.Niby wojna niby walka - odrzucanie oferta a i tak na 99% zakończnie bedzie jedno - kapitan Lazio juz zdecydował ...

Rafael Sobis - wczoraj w nocy oglądałem mecz Copa Libertadores Internacional Porto Alegre - San Paolo - w którym grał piłkarzy który jest na liście rossonerich...

Powiem szczerze że po jednym meczu na żywo ciężko miec jedno znaczna opinie o tym pikarzu ale mecz to nie to samo co skrót czym komplikacje i tak:

Sobis pokazał się z dobrej strony - naprawde mimo że był pilnowany jak bandyta :wink: nie strzelił bramki choc to tez nie problem.

Czesto schodził na prawą strone - operuje lewą jak i prawa nogą na luzie - częsciej schodzi na prawa noge - piłkarz któremu strasznie trudno odebrać piłka - max trzyma się na nogach ! - jest bardzo ale tobardzo szybki i ruchliwi :!: nie gra w lini z obrońcami a hasa wokół pola :] Ma wade :? ale i zarazem kapitalny drybling - wade w senscie kierunek europa :roll:

W takim senscie że czasem drybluje "na siłe", nie żadko mu to wychodzi albo rywale nie mają szans i faulują ale w europie musiał by to zmienić - tu sie gra inna piłka i nie moze tak czesto grac jeden na jeden - choć z drugiej strony Inter od pewnego czasu drugiej połowy grał jak by 10 na własnej i jeden Sobis jak mucha latający do piłek z głębi pola. To spowodowało że czesto nie miał komu zagrać i musiał dryblingiem grać by albo wyjśc na czystą albo dac się sfaulować i wtedy koledzy zajma pozycje w ataku.

Zrobił na mnie pozytywne wrażenia choć w tym meczu kilka razy sie podpalił. Ma 21 lat i po pierwszym meczu pokazał mi to co najbardzie mnie interesowało - jaki styl prezentuje - nie był to jego może najlepszy mecz ale to napastnik który lubi dograć - od dostawy nogi ma kolege z zespołu. Sam aktywny szybki ruchliwy i o fantastycznej technice. Teraz ciekawe jak to się zakończy - nawet jak nie trafi do Milanu a do innego klubu w europie warto śledzić jego kariere :] Podobnie jak 1,5 roku temu warto było sledzić poczyniania Freda :]

P.S.
Jeśli plotki mówią że Real chce za Ronaldo 15 milionów
Iaquinta za 12 milionów
Suazo za ok. 15...
A wczoraj Tavano zamienił serie A na la Liga za ok. 15 to ryzyko z Sobisem jest obowiązkiem Gallianiego :P bo wiecej niż 15 nie da za niego, a w razie czego zaufa Leoandro :]

Milan, spunta il nome di Tevez

I jak wcześniej było mówione rewanz w elminacjach LM najważniejszy :roll: Od tego meczu zależy chyba wszystko ...

To jest źródło tych informacji dzisiejszych o Tevezie :wink:

To dobre :twisted:
Obrazek

Wróć do „Wracając Do Meritum”