Taktyka - tak samo - a jednak inaczej...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza » 17 sie 2006, 13:34

RealFan czytając to wszystki w temacie zastanawiam sie co my tu jeszcze robimy :roll: taktyka ? mowa :] teraz pora na kariere trenerską :P Taki potencjał trenerski w nas drzemie :] A tak na poważnie, bardzo fajnie to opisałem od strony każdej z formacji. Innym sposobem niz ja a jadnak chodzi o to sam. Polemizował bym w kilku przypadkach ale nie bede cytował Cie bo za pewne po godzinie dyskusji wyjdzie na to że mówimy o tym samym ale innymi słowami - jak to miało miejsce wcześniej. :wink: Wiec za pewne tak jest. To też fajnie wygląda opisane od poszczególnych formacji bo pokazje ustawianie w samych strefach. Widać po tym co tu jest przedstawione że taktyka to jedno ale wykonawcy drugie. Są trenerzy którzy szczególnie kładą na nacisk na zadanie taktyczne a są tacy którzy stawiają ja na drugim planie. Na przykłądzie dzisiejszej piłka może zobaczysz co jest juz standardem: gra obrona - pressin na całym boisku - gra bocznych defensorów do przodu - wprowadzanie piłki do gry przez stoperów - czy wspomniane "mózgi"- czyli jak róznia się pomocnicy w środku pola. To tez pokazuje ile jeden gracz może dać wariantów w grze :] Taktyka :twisted:

Wróć do „Piłka nożna na świecie”