żaden prorok - po prostu wiem na co go stać.guru pisze:prorok
Pokazał w tym meczu, jaki ma potencjał - penwie mało osób do tej pory go widziało w akcji - teraz zobaczyli kto bedzie kiedyś z Lupilim grał w ataku Kanonierów. Chłopak ma 18 lat, a strzelił naszym 2 gole, co z tego, ze jedne nie uznany - choć ta druga bramka też ze spalonego
Bardzo dobrze zaprezentował się Robin van Perise - strzlił ładną bramkę w meczu reprezentacji z Irlandią - i zaliczył asystę - wygrali 4:0 kurs na Holendrów był 2,25 chyba - kto mnie posłuchał - nie żałuje
Już jutro gramy pierwszy mecz w lidze
Rywalem będzie Aston Villa - nie zagrają Clichy, Senderos, Diaby, Lauren - i to chyba wszyscy kontuzjowani, nie wiem kto zagra w podstawowym składzie - takiej sytuacji dawno już nie pamiętam, zaczyna sie seozn - a my nie wiemy czy 2 podstawowych gracyz zostanie w klubie, czy odejdzie
Cole - Reyes - stanowiący do tej pory o sile naszej lewej strony - być może odejdą, a być może nie - nie wiadomo co myśli Wenger, bo mąło mówi, a jak już móiw to mało konsekwentnie
Cole'a chce sie pozobyć, Reyes niby miał zostac, potem miał już odeść na 99 % a teraz transfer do realu się oddala.
Ja bym chciał, zeby sie już wszytsko wyjasniło - obaj by sobie poszli, a przynajmniej przyszeł by Ribery, który chciałby grać w Arsenalu, bo to Francuz w końcu
W bramce powienien wystapić Almunia, bo Jens miał jakeiś kłopoty z krążeniem po emczu kadry i był hospitalizowany, chyba nie ma co ryzykować i powinien zagrać Almunia. W obronie Eboue i Kolo - to 2 pewniaki. Senderos nie może zagrać, Cygan też raczej nie założy koszulki nawet
W pomocy nie wiadomo co z Reyesem, myśle ze zagramy 4-4-2 i w pomocy Gilberto, Cesc, a na skrzydlach Hleb i Rosicky od poczatku, a Freddiem [po kontuzji] i Reyesem na ławce.
W Ataku stawiałbym na kogoś z trójki Titi, Ade, Robin - ciężko mi powiedzieć na kogo postawi.
Titi niby ma pewne miejsce, choć nie wiem jak sie czuje, czy jest w 100% zdrowy. Długo odpoczywał po mundialu, nie grał w el. do LM - teraz zagrał 90 minut w kadrze i Wenger może chciec go znów oszczędzać [gra w towarzyskim meczu może mu przeszskodzić w debiucie na EMirates
Więc nie wiem czym się bedzie kierował Wenegr.
Ade i Robin znakomicie się rozumieją - w końcu mamy napastników, którzy poitrafią grać bez Francuza i sami bedą [zapewne zdobywać gole]
Mója wizja skałdu :

Wenger wypożyczył kolejnych piłkarzy, Lupoli będzie grał w tym sezonie w Derby County [w końcu udało się go gdzieś umieścić] a Vito Mannone w Barnsley.
I tak pozbyliśmy się włochów ze składu
Lupoliego na rok, Vito na 3 miesiące.
EDIT :
podobno ma zagrać Ljungberg zamiast Rosickiego, choc nie jest do końca zdrowy. Tomas też narzeka na jakiś uraz.