Legia Warszawa (L) (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post autor: Zico_FCI » 18 sie 2006, 18:28

Piwus zacznijmy od tego, że nie mam potrzeby pisania wypracowania w każdym poście. Zwłaszcza kiedy mam do przekazania informację prostą/nieskomplikowaną. To po pierwsze.

Po drugie. Jeśli chodzi o Wdowczyka i rzekomy brak krytyki w jego kierunku to od razu Cię rozczaruję. Jednym słowem – Wdowczyk jest tępakiem, który nie ma zielonego pojęcia o piłce nożnej i wszystkich aspektach z nią związanych.

Nie wiem też za bardzo co masz na myśli pisząc o „rzetelnych newsach”. Czy rzetelną informacją jest tekst o dwóch … tzn. już trzech zwalczających się grupach w drużynie ? Czy rzetelne jest rozpisywanie się o tym co się dzieję w szatni Legii mimo, że nie ma się o tym zielonego pojęcia ?

Kolejna i chyba najważniejsza sprawa/ Załóżmy, że to o czym od dawna piszesz jest prawdą. Tzn. wszyscy (zdecydowana większość ?) dziennikarzy w Polsce to legioniści. I ci rzekomi fani Legii piszą „pozytywne bzdury” na temat Legii a przy każdej nadarzającej się okazji przywalą Wiślę czy komu tam jeszcze chcesz. Załóżmy, że tak jest. To ja się teraz pytam – i co z tego ? Czy za każdy artykuł są przyznawana punkty ekstra w tabeli ligowej ? czy przez to poszczególni zawodnicy grają lepiej ? czy może do klubowej kasy wpływają jakieś premię ?
piwus pisze:Ty jesteś szczelnie zamknięty w swoim kokonie, więc nie dotrę do Ciebie
Chyba Ci się coś pomyliło. To nie ja widzę wszędzie dookoła spiski. A tak przy okazji – ostatnio na stronie głównej pojawił się news wyjaśniający jak się tworzy terminarz. Jeśli się nie mylę to zapomniałeś go skomentować i wyjaśnić jak to się ma do ułożonego terminarza po Legię w poprzedniej rundzie.

piwus pisze:Jakikolwiek pomysł jest lepszy od kompletnego braku, jak w przypadku projektu stadionu Wisły. Tylko to ma kosztować 462 mln zł ? Połowa kasy chyba za rozsuwany dach .
I za parking podziemny. )Choć w tym przypadku radzę się nie sugerować na przykład stadionem w Kielcach i jego niską ceną.) Niestety znając życie i opieszałość niektórych decydentów to stadion pewnie powstanie gdzieś na stulecie klubu. Zresztą jeżeli ITI się nie dogadało z Niemcami w kwestii wynajmu to mogą się pojawić kolejne problemy. Jakiś czas temu Miklas chyba mówił, że jeżeli ITI nie wygra przetargu to pod znakiem zapytania stanie w ogóle byt Legii. Wiadomo, że Walter i spółka raczej byli za opcją rozbudowy obecnego stadionu więc w tym przetargu nie mieliby żądnych szans na zwycięstwo. Z drugiej strony przedstawiciele tej niemieckiej firmy mówią, że nie wyobrażają sobie innej opcji niż ta w której gospodarzem obiektu będzie Legia. Nie wyobrażają sobie także pobierania z tego tytułu jakiś opłat.

Wróć do „Polska”