Juventus cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post autor: bagg » 19 sie 2006, 1:35

Co do Zigica stanowisko przyjalem, ale nagle mnie olsnilo i stwierdzilem, ze to nie taki glupi pomysl(choc priorytem jest obrona ! ). Teoretycznie w ataku jest : Trezeguet, Palladino, Del Piero, Bojinov, Volpato i Zalayeta. Lecz na dobra sprawe gry 2 z nich nie jestem pewien w ogole. Palladino byl wpozyczony, bodajze do Livorno i mial okazje sie pokazac i widzialem w jego wykonaniu mecz z Milanem i tam poza 1 akcja raczej nie zachwycil(teraz przyznaje Ci racje Zaza :P ). Ale biore poprawke na to, ze to byl mecz z Milanem, czyli najtrudniejszym przeciwnikiem z jakim przyszlo mu sie w tamtym sezonie zmierzyc(bo w meczu z Juve chyba nie gral :P ;) ). O Volpato nie wiem nic, slyszalem wiele dobrego, ale sam jego gry ocenic nie moge. Bojinova ogladalem 2 sezony temu w barwach Lecce i, nie powiem, bardzo mi sie jego gra podobala. Ale nie wiem jak bedzie gral teraz. W Violi raaczej gral mnie niz wiecej, ale jak mial szanse to pokazywal sie z dobrej strony(jesli nie, niech ktos mnie poprawi) Trezeguet i Del Piero to wiadomo(o ile Francuz zostanie). Zalayeta to Zalayta 8) Ale jestem zdania, ze jesli ktos z dwojki Trezeguet/Zalayeta odejdzie to Nicola powinien do nas zawitac. Niech Zaza mi jeszcze da namiar na mecz rewanzowy, zebym mogl mu sie przyjrzec i bede wdzieczny :P

Teraz sprawa najpilniejsza, czyli obrona. Wymienia sie 4 nazwiski : Givet, Faty, Felipe i Burdisso. Nie ukrywam, ze najbardziej podoba mi sie opcja Giveta, choc to jest coraz mniej realna, gdyz gracz, z tego co gdzies wyczytalem, raczej postanowil nie przenosic sie do Juve. Bodajze na poczatku tego sezonu swoja gra oczarowal mnie Brazylijczyk, ale pozniej bylo juz tylko gorzej, choc dla mnie jest on numerem 2 na liscie. Jego pozycje zajalby Burdisso, gdyby nie to, ze jego Inter chce tylko wypozyczyc. Ale i tak wydaje sie to ciekawa opcja. Faty jest na samym koncu, mlody i nie wiem jak gra, gdyz rzadko widzialem mecze z jego udzialem. Ale jesli mialby sie tak rozwijac jak w FM - nie widze problemu, niech przychodzi.

Aha, nasze odwolanie odrzucone co mnie specjalnie nie zdziwilo.

A tu macie pare bramek Zigica :

Wróć do „Włochy”