Marcos odniósł się również do możliwego transferu swojego rodaka Rafaela Sobisa: „Znam go dosyć dobrze, to bardzo dobry gracz. Jest znany z tego jak grał w Copa Libertadores, dzięki świetnej dyspozycji otrzymał powołanie do reprezentacji. Jest pomocnikiem ale gra również jako cofnięty napastnik, choć nie jest typowym sępem pola karnego.”
Widać Pendolino wiec co mówi
Hunter jak bedziesz podaj mi link do wczorajszej informacji La Gazzetta na temat Oddo Bonery i Simica bo nima - nimaZaza pisze:Rafael Sobis - wczoraj w nocy oglądałem mecz Copa Libertadores Internacional Porto Alegre - San Paolo - w którym grał piłkarzy który jest na liście rossonerich...
Powiem szczerze że po jednym meczu na żywo ciężko miec jedno znaczna opinie o tym pikarzu ale mecz to nie to samo co skrót czym komplikacje i tak:
Sobis pokazał się z dobrej strony - naprawde mimo że był pilnowany jak bandytanie strzelił bramki choc to tez nie problem.
Czesto schodził na prawą strone - operuje lewą jak i prawa nogą na luzie - częsciej schodzi na prawa noge - piłkarz któremu strasznie trudno odebrać piłka - max trzyma się na nogach ! - jest bardzo ale tobardzo szybki i ruchliwinie gra w lini z obrońcami a hasa wokół pola
Ma wade
ale i zarazem kapitalny drybling - wade w senscie kierunek europa
W takim senscie że czasem drybluje "na siłe", nie żadko mu to wychodzi albo rywale nie mają szans i faulują ale w europie musiał by to zmienić - tu sie gra inna piłka i nie moze tak czesto grac jeden na jeden - choć z drugiej strony Inter od pewnego czasu drugiej połowy grał jak by 10 na własnej i jeden Sobis jak mucha latający do piłek z głębi pola. To spowodowało że czesto nie miał komu zagrać i musiał dryblingiem grać by albo wyjśc na czystą albo dac się sfaulować i wtedy koledzy zajma pozycje w ataku.
Zrobił na mnie pozytywne wrażenia choć w tym meczu kilka razy sie podpalił. Ma 21 lat i po pierwszym meczu pokazał mi to co najbardzie mnie interesowało - jaki styl prezentuje - nie był to jego może najlepszy mecz ale to napastnik który lubi dograć - od dostawy nogi ma kolege z zespołu. Sam aktywny szybki ruchliwy i o fantastycznej technice. Teraz ciekawe jak to się zakończy - nawet jak nie trafi do Milanu a do innego klubu w europie warto śledzić jego karierePodobnie jak 1,5 roku temu warto było sledzić poczyniania Freda
Corriera wietrzy spisek
Ronaldinho a w zasadzie jego agent podziekował mi. Milanowi za kuszące oferty [czyli były jakieś ?] i nie ma tematu - Non Grazie
Aga a skąd masz info na temat upodobań Kaki ? wypowiedział się też cos jak Cafu ?
Wczoraj prasa wyczerpała temat hehe ale pewnie nie bawem bedą nowe ciekawe plotki z zawsze wiarygodnych źródeł