Kto bedzie mistrzem Hiszpanii?

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post autor: krzychu212 » 20 sie 2006, 12:52

Barca jest dla mnie zdecydowanym faworytem, bo Mistrz Hiszpanii i Europy z zeszłego sezonu dokupił jeszcze znaczących zawodników dzięki którym walka o miejsce w składzie będzie jeszcze większa. Real będzie za Valencią, tak mi sie przynajmniej wydaje, bo gra dwoma DM nie jest chyba za bardzo skuteczna ligę hiszpańską, brakuje zactępcy Zizu. Napastnicy albo nie w formie (RvN na MŚ i w ostatnim sezonie Premiership) co prawda RvN gwarantuje te od 15 do 20 bramek w sezonie, ale kiedyś to on by tyle w pół sezonu strzelił. Ronaldo kontuzjowany i przy okazji operacji mógł sobie załatwić odsysanie tłuszczu, może wpłynęłoby to na jego formę. JKak na razie Canna z Ramosem nie bardzo się rozumieją, co pokazał chociażby mecz z Betisem. Jak napisał RealFan Saragossa może namieszać, bo ich skład prezentuje się bardzo dobrze. Villareal to dla mnie bardziej walka o Puchar UEFA niż LM. Atletico, jeśli oczywiście się przełamie, to może być naprawde groźne (oj chyba znowu 2 porażki :? ) Mam nadzieję że Athletic Bilbao nie spadnie, bo wtedy liga straciłabyby blask który nadaje jej niewątpliwie jedyna drużyna osiągająca sukcesy w Europie tworzona z Basków. Ich historia jest naprawde bardzo okazała i żal był0oby ich żegnać z Primera Division. Sevilla też coś namiesza, ale raczej tak jak Villareal będzie walczyć o UEFA.

Wróć do „Hiszpania”