Co do Buffona to wydaje mi sie, iz pozostanie on w Juventusie. Sam zawodnik wypowiadal sie niedawno, ze odszedlby jesli Juventus gralby nadal w Seria A, ale w takim momencie nie chce go opuszczac, bo to byloby zbyt proste. Mysle, ze Milan rowniez nie chce na sile wykupywac graczy Starej Damy w tym trudnym momencie, bo to troche nieetyczne zachowanie. Dida ma jeszcze przez rok wazny kontrakt, a wiec mozna spokojnie poczekac sezon ze sciagnieciem nowego golkipera. Nie ma co sie spieszyc w tej sytuacji. Wystarczy tylko pozyskac jakiegos wartosciowego zmiennika, bo rzeczywiscie nie wyglada to najlepiej. Kalac zupelnie nie przekonuje po ostatnich mistrzostwach. Pytanie - kto ? Trzeba postawic na pewno na kogos doswiadczonego. Ja osobiscie wybralbym Pelizzoliego, ktory kiedys gral w Romie i jeszcze nie tak dawno mial byc jednym z najlepszych wloskich bramkarzy. Jednak zapewne skonczy sie na tym, ze pozostanie Kalac i wieczny rezerwowy Fiori, a wiec oby Dida nie doznal powazniejszej kontuzji.
Nie chodzi o to, ze spodziewalem sie jakiegos transferu toz po meczu, ale przynajmniej nastepnego dnia. Natomiast oni podali tylko informacje, iz sa zainteresowani Ronaldo. No juz gorszego zawodnika to chyba nie mogli wybrac. Niech jeszcze oglosza chec zakupu Rasiaka i Lewandowskiego, a takze Beckhama to zrobia z Milanu kompletna parodie. Denerwuja mnie rowniez tym, ze nie moga dopiac przez tyle czasu nawet transferu Oddo, chociaz z drugiej strony 12 mln euro to dla mnie o 6 za duzo, wiec nie zdziwie sie jak zrezygnuja, jesli nie uda sie obnizyc znacznie tej kwoty.