Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

dawdi17
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post autor: dawdi17 » 24 sie 2006, 16:43

Człowieku ja miałem cię za osobę znającą się na piłce, ale ty wogóle nie jesteś obiektywny. Napieprzasz piłkarza za to, że tobie się nie podoba, a nie za to co osiągnął. Ilu dzisiaj jest takich piłkarzy, którzy osiągnęli to co on na pozycji napastnika. Najbardziej w nim podziwiam jego silną psychikę. Z taką krytyką na jego temat już dawno bym skończył z karierą. A co to kogo obchodzi jak on wygląda i ile waży? Jeśli on by chciał wyglądać inaczej to by z pewnością poczynił jakieś kroki w tym kierunku. A to jest poprostu koronny argument w krytyce Ronaldo, ale kto go używa? Małolaci, którzy nie wiedzą co powiedzieć to rzucą " a on jest gruby i głupi". Przywiązanie klubowe? Mało jest dzisiaj wogóle piłkarzy, którzy grają w swoim ukochanym klubie do końca kariery. Mam ci przypomnieć twojego ubóstwianego A. Shewczenko? Czy on aby nie mówił słów typu "nigdy nie opuszczę Milany"? Kasa Romka podziałała... Szewczenko zaraz pewnie powie "nigdy nie opuszczę Chelsei". Oprócz paru piłkarzy (Raul - Romek proponował mu 100 mln euro :), Maldini, Kostacurta, Puyol...) reszta nie ma problemów ze zmianą barw klubowych. Nawet Roy Keane odszedł z ManU, no i wasz wielki Kaka też miał wątpliwości. Więc zarzucanie braku przywiązania Ronniemu jest nie na miejscu.

Wróć do „Hiszpania”