Hehe teraz przynajmniej Chelsea nie wyleci przez Barcę od razu po rozgrywkach grupowych.
Najbardziej charakterystyczne drużyny europejskiej piłki ostatnich dwóch lat znowu zagrają przeciwko sobie. Nie wiem czemu ale wydaje mi się, że będzie jak 2 lata temu kiedy Barcelona grała w grupie z Milanem i podzielili się zwycięstwami.
Co do Werderu, to bardzo ciekawa drużyna. Zdobyła sobie sympatię ofensywną, miłą dla oka grą. Można powiedzieć, że to oni zapowiadali futbol prezentowany przez Niemców na Mundialu. Niestety w takiej sytuacji będzie im ciężko. Chociaż, są z góry stawiani za dwójką:Barca i Chelsea a kto wie czy to nie odciąży ich psychicznie i pozwoli wskoczyć za którąś z tych drużyn. Chciałbym żeby Chelsea skończyła na 3 miejscu. Nie dlatego, że jestem jakimś antyfanem tylko aby po tej całej pompie z transferami Ballacka i Shevy i prognozach totalnej dominacji udowodnić, że niektórych rzeczy w piłce nie da się kupic. Nie ma co ukrywać, triumf Chelsea w tej LM oznaczałby, że za pieniądze można wszystko.
problem Werderu jest inny, niby było kilka wzmocnień włączając wspomnianego Diego ale nie zapominajmy, że odszedł prawdziwy mózg drużyny, taki Ronaldinho dla Werderu czyli Micoud.