FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: iceald » 25 sie 2006, 14:45

Przecież o odejściu kogoś z dwójki Gio/Sylvinho po tym sezonie mówiło się już jakiś czas temu - najprawdopodobniej odejdzie ten, który w nadchodzącym sezonie będzie prezentował gorszą formę a co za tym idzie - mniej grał.
Chyba też nikogo nie zdziwi odejście Bellettiego - no chyba, że będzie miał sezon życia i cały czas utrzyma taką formę jak w dotychczasowych meczach (widzieć Belletiego skutecznego w obronie i posyłającego dośrodkowania w pole karne, a nie 10 metrów za bramkę - to jest coś 8) ) i będzie w stanie nawiązać równorzędną rywalizację z Zambrottą. W co osobiśnie nie bardzo wierzę. Gdyby tak się jednak stało to być może zaproponują mu kontrakt na kolejny rok. Ale, jak napisałem - to bardzo mało prawdopodobna możliwość.
W takim wypadku, po odejściu Gio/Sylvka i Hausa - ściągnięcie przynajmniej jednego obrońcy to minimum. Tylko czy koniecznie Alvesa :?: W końcu na prawej stronie :arrow: Zambrotta, a za jego zmiennika może robić Oleguer. Ja osobiście chętniej oglądam go na boku obrony niż na środku - wydaje mi się tam pewniejszy w grze, a ofensywne inklinacje można mu "wyrobić". Zresztą, przypomina mi się taki moment meczu z Chelsea, gdzie Oleguer pobiegł do przodu, ograł Robbena i groźnie dośrodkował. Co prawda jedna jaskółka wiosny nie czyni i Oleguer raczej Zambrottą nie będzie, ale...
Na miejsce Oleguera jako czwartego środkowego obrońcy może wejść jakiś wychowanek :idea:. Wtedy nie trzeba ściągać prawego obrońcy, jakim jest Alves, ale lewego. A przez najbliższy rok można spokojnie postarać się o zakontraktowanie jakiegoś znanego już zawodnika czy też wypatrzenie talentu (tak jak Arsenal wypatrzył Eboue).
Zresztą, to wszystko spekulacje na odległy czas - sezon dopiero się zaczyna, obecne mercato jeszcze się nie skończyło i do następnego daleko. Na razie niech sztab trenerski skupi się na obronie dotychczasowych tytułów :twisted: i zdobyciu nowych. Na szukaniu wzmocnień na kolejny sezon niech skupi się Txiki 8)

EDIT:
krzychu212 pisze:Blisko 120 tysięcy miejsc, to byłoby coś.
Tylko czy to ma sens :?: Przecież już teraz komplet jest chyba tylko na Gran Derby. Nawet w LM nie można osiągnąć tej mitycznej "100" przez regulacje UEFA.

Wróć do „Hiszpania”