Ja nie mówie, że Barca stawiała opór, bo nie stawiała. Pisze, że Sevilla zagrała mega mecz [może przesadziłem z tym meczem zycia, bo przecież z Boro również pojechali ostro]Krzysztof Jarzyna pisze:Widac, ze z liga hiszpanska nie masz za czesto do czynienia. Umowmy sie, ze dzisiaj Sevilla grala z Barcelona, ale tylko nazwy mozna sie bylo przestraszyc. Nie zagarali kompletnie nic. A jezeli juz stworzyli zagrozenie (w koncowce) to marnowali strasznie. Sevilla juz w poprzednim sezonie pokazywala, ze potrafi grac swietna pilke i dzisiejsze zwycioestwo oczywiscie jest niespodzianka, ale nie przesadzajmy. Zagrali bardzo dobrze, a ze nie mieli przeciwnika to juz inna sprawa.
ale z czym przesadzam ? NIe zagrali genialnie ? zagrali !! Od poczatku bardzo mocno atakowali piłkarz Barcy, którzy przegrywali pojedynki 1-1 co im się rzadko zdarza.Krzysztof Jarzyna pisze:Sevilla juz w poprzednim sezonie pokazywala, ze potrafi grac swietna pilke i dzisiejsze zwycioestwo oczywiscie jest niespodzianka, ale nie przesadzajmy.
Chodzi mi tylko o ot, że Sevilla dziś pokazała kawełek pięknej piłki [głownie taktycznie, wysoko w obronie zagrali, pressingeim, zostawili masę serca na boisku, w przeciwieństwie do Barcy]
Hola, hola - ja ich nie usprawiedliwiam - przegrałem 100 zł przez nich. Zastanawiam się tylko co wpłynęło na ich dzisiejszą postawę, a skoro ty jesteś tak dobrze obeznany w hiszpańskiej piłki - to mógłbyś wyjaśnić. Zamiast się napinaćKrzysztof Jarzyna pisze:Zagrali padake i nie ma zadnego usprawiedliwienia.
kilka cm wyżej psiałes o tym waznym pucharze, który przegrali. Że był 1 z 6, które mieli wygrac [czyli można wywnioskowac, że jesli nie realizują swoich celów przedsezonowych - to może nie sa wcale tacy silni, czyz nie ? ]Krzysztof Jarzyna pisze:To tylko jeden mecz. Mozna z niego wywnioskowac tyle co nic
czyli jak to jest ? zagrali padake i tyle ? Mozna z tej porażki wywnioskowac tyle co nic ?
czy jednak przegrali jeden z pucharów, które obiecywali zdobyć i nie sprostali zadaniu ? czy kibice Realu mają prawo uwieżyć [po tym meczu] że są szanse na nawiązanie walki z Barcą, czy nie ?
wytłumacz mi to prosze