Pierwszy mecz w Rzymie (1-1) był raczej wyrównany, ze wskazaniem na Romę według mnie.goofii pisze:a w poprzednim sezonie bylo tak ze oba mecze Roma grala w zajebiscie rezerwowych skladach i nie byla w stanie nawiazac walki z Interem tak jak to czynila z powodzeniem w lidze
Ale panie i panowie to jest temat „Mercato Nerrazzurich!” więc nie walcie takich offtopów.
Tu fragment wywiadu z Mancini odnośnie mercato:
Więc już raczej nikt do Interu nie przyjdzie. A czy odejdzie ? Wydaje mi się, że także nikt z 18 nie odejdzie. Liczyłem, że sprowadzą kogoś na miejsce Pizarro ale raczej od początku było można się domyślić, że tego nie zrobią. Bo po co w takim razie byłoby go sprzedawać.Czy Twoja drużyna zostanie jeszcze wzmocniona przed zamknięciem okna transferowego?
"Nie. Uważam, że skład jest kompletny."
Dużo mówi się o ewentualnej wymianie Adriano na Ronaldo. Czy to możliwe?
"Nic o tym nie wiem. Myślę, że Ronaldo może przenieść się do Milanu lub nawet pozostać w Realu Madryt. Jednak my mamy Adriano i nie sądzę, aby to o czym mówicie mogło się wydarzyć."
Milan właśnie ogłosił, że nie kupi Ronaldo. Co o tym myślisz?
"Myślę, że Ronaldo może pozostać w Realu. To wspaniała drużyna, sądzę że Królewscy nie chcą się go pozbywać."
Pozostając przy temacie Ronaldo, Milan wyszedłby lepiej na jego pozyskaniu czy Real na jego zatrzymaniu?
"Moge jedynie wydać swoją opinię na temat Ronaldo. Uważam, że on wciąż jest jednym z najlepszych napastników.
Kolejne pytanie o rynek transferowy. Czy przejście Camoranesiego z Juventusu byłoby dla Ciebie użyteczne?
"Camoranesi jest mistrzem świata, jednak obsadziliśmy już wszystkie pozycje i mamy wielu wspaniałych piłkarzy."
Co zmieniło się w grupie napastników Interu po odejściu Obafemiego Martinsa?
"Przede wszystkim wysyłam wielki uścisk dla Martinsa. Rozmawiałem z nim wcześniej przez telefon i życzyłem mu wszystkiego najlepszego, ponieważ jest wspaniałym chłopakiem i na to zasłużył. On zdecydowanie ma odpowiednie umiejętności do gry na wysokim poziomie. Różnił się od naszych pozostałych napastników i w pewnym aspekcie coś straciliśmy, ale zakupiliśmy innych wspaniałych napastników i będziemy chcieli wykorzystać ich potencjał w pełni."
Tęsknisz za swoimi wymianami słów z Luciano Moggim?
"Nie odpowiem na to pytanie."
http://www.corriere.it/Media/Foto/2006/ ... 25/OBA.jpg