Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post autor: Zico_FCI » 27 sie 2006, 0:32

Ehhh chłopaki po prostu musieli się zgrać w pierwszej połowie bo pierwszy raz grali taki składem. :P

Szczerze mówiąc byłem lekko zszokowany obrotem sprawa w pierwszej połowie. To wyglądało jak wczorajszy SuperPuchar Europy. Niby Inter grał piłką ale to Roma stwarzała groźne sytuacje i po katastrofalnych błędach obrońców strzelał kolejne bramki. Nawet Zanetti dał ciała przy pierwszej bramce :? Po trzeciej bramce dla Romy Inter jakby ostrzej wziął się za grę i efektem była bramka do szatni w wykonaniu Vieira. To właśnie Vieira obok Figo był naszym najlepszym zawodnikiem w pierwszej połowie. Reszta słabiutko.

Druga połowa to już dominacja Interu i bardzo sporadyczne wypady rzymian. Kapitalne zawody Figo, Vieira i bardzo przyzwoite Cambiasso. Wejście Crespo i po kilku minutach jest bramka kontaktowa. Hernan jak przystało na lisa pola karnego wykorzystał podanie Dekiego i zdobył ładną bramkę z głowy. Inter dalej atakował i dopiął swego w 73 minucie kiedy to niecelny strzał Zlatana dobił Vieira. Po tym golu gra się trochę wyrównała i jeszcze tylko jedna setka zmarnowana przez Szweda i mogliśmy zacząć dogrywkę.

Dogrywka tak jak druga połowa zaczęła się od ataków Interu. W efekcie mieliśmy rzut wolny po faulu na Figo. Sam poszkodowany podszedł do piłki i pięknym strzałem pokonał bezradnego bramkarza Romy. Następnie kolejny faul Chivu przed polem karnym ale Rumun nie godząc się z tą decyzją ironicznie biła brawo sędziemu za co został wywalony z boiska. W tym momencie jasne stało się że puchar zostanie w Mediolanie. Inter spokojnie rozgrywając piłkę doczekał do końca meczu.

Najlepsi u nas Vieira i Figo, który chyba jak wino – im starszy tym lepszy. Bardzo dobre zmiany dali także Crespo i Maicon. Osobiście wolałbym aby Inter wygrał ten mecz 2-0 na przykład nie popełniając takich błędów w obronie ale tak to mieliśmy potrzymanie tradycji wielu bramek w pojedynkach Inter-Roma. Myślę, że ten mecz to dobra promocja Calcio po ostatnich wydarzeniach. :wink:
Ostatnio zmieniony 27 sie 2006, 11:58 przez Zico_FCI, łącznie zmieniany 2 razy.

Wróć do „Włochy”