Arsenal FC (zbiorczy)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post autor: fieldy » 27 sie 2006, 10:01

Tymon Jagła (Deco_10) pisze:przepraszam, ale nie moglem sie powstrzymac : )
nie szkodzi, trzeba się czymś zająć jak własna drużyna baty dostaje :P

widzę, że obaj nie przepadacie za Wengerem, czesto widzę cytaty, dzięki którym potwierdzacie swoja błedna opinię o tym, ze Wenger jest ślepo zapatrzony w swoich piłkarzy i nie widzi błedów jakie popełniają.
Ja też kilka jego wypowiedzi po meczu znalazłem.
Mówił o problemie jakim jest skuteczność. Wspomniał, że przez głupie błedy w obronie tracimy gole, zaznaczył jendak, ze w piłkarzach drzemie duży potencjał i że jeśli uda się wyeliminować błedy - mecze będą wyglądały zupełnie inaczej.
"We have to be realistic, we didn't score, conceded and made a mistake and were punished for that." // źródło -> jak widzisz Wenger dostrzega błedy, a że wierzy w zespół, ze będzie lepiej ? to źle ? czy to jest coś niezwykłego ?
Tymon Jagła (Deco_10) pisze:"Nie jestem pewien, czy to byłby dobry pomysł, zmieniać naszą politykę transferową po jednym nieudanym meczu" Lol Lol

"Ciągle uważam, że ten zespół jest bardzo mocny i chce osiągnąć bardzo wiele grając jak najlepiej" Lol Lol

"Jeżeli sądzicie, że mamy pieniądze na transfery tylko wtedy, kiedy ktoś od nas odejdzie, to jesteście w błędzie"

"Mogę kupować zawodników w zimę, mogę ich kupić i teraz"
nie widziałem wczoraj tych wypowiedzi - mógłbyś podać źródło ?
Tymon Jagła (Deco_10) pisze:"Nie jestem pewien, czy to byłby dobry pomysł, zmieniać naszą politykę transferową po jednym nieudanym meczu"
na jednym z polskich serwisów [nie tam, gdzie Pasztet działa] znalazłem podobne cytaty [źródła też nie podają]

nie wiem co ciebie tak tu rozbawiło ? że Wenger nie chce kupić lewego obrońcy po porażce ?
Tymon Jagła (Deco_10) pisze:"Ciągle uważam, że ten zespół jest bardzo mocny i chce osiągnąć bardzo wiele grając jak najlepiej"
i jeszcze raz - co w tym zabawnego ? [jeśli dokładnie tak brzmiały słowa Wengera ? ] wierzy w zespół, widiz potencjał i wie, że zespół "chce osiągnąć bardzo wiele"
Tymon Jagła (Deco_10) pisze:"Mogę kupować zawodników w zimę, mogę ich kupić i teraz" - to czemu ich nie kupuje???
Mówiąć, ze może ich kupować, miał na myśli to, że nie musi dostać pieniędzy za Reyesa, czy Cole'a żeby mieć fundusze, aby kogos pozyskac w ich miejsce. Bo pieniądze ma. Jednak na chwilę obecną nie wiadomo jeszcze, czy Cole, oraz Reyes zostana w klubie czy odejdą. Więc gdyby Cole został, a on kupiłby dobrego lewego obrońcę - to któryś musiałby siedzieć na ławie. I to jest ta polityka transferowa, której Wenger nie chce zmieniać - Arsenal to nie Chelsea, żeby na kazdej pozycji było po 3,4 graczy. Bo przecież jak wyzdrowieje Clichy - to tez będzie chciał grać, a Francuz akurat jets gotowy do gry [kiedy tylko jest zdrowy] I po raz kolejny zmieniona byłaby polityka transferowa - bo młody talent, który ciągle się rozwija, nagle musiałby przestać grać - albo by odszedł, co byłoby dużą strata, albo by został wypożyczony i grałby w II lidze [przy czym jego rozwój na pewno byłby wolniejszy] albo siedziałby na trybunach i też nic dobrego by z tego nie wyszło.
Jeśli chodzi o środek obrony to ... Curtis Davies był za drogi, Wenegr nie da za 20 latka takich pieniedzy. Za Gallasa złożył ofertę, która została odrzucona, widać Jose chciał mu odpłacić za Cole'a. Zresztą nie jest tajemnicą, ze Mourinho ne chciał aby Gallas odszedł do Arsenalu.

Nie martw się, ja też padlem jak to zobaczyłem :0
jak zwykle szalenie dużo wniosłeś do tematu :?

Wróć do „Anglia”